Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia åbner sin Symbian60-kode

Nokia åbner sin Symbian60-kode

Nokia giver nu udviklere adgang til koden i series60-telefonerne.

Nokia giver nu udviklere adgang til koden i series60-telefonerne. Foto: Nokia N71.
Nokia giver nu udviklere adgang til koden i series60-telefonerne. Foto: Nokia N71.

Fremover bliver det måske mere fleksibelt at være ejer af en Nokia telefon. Nokia har nemlig frigivet alle udviklingsværktøjer der er nødvendige for at programmere software og programmer til telefoner med operativsystemet Symbian 60 (series60).

Tidligere har Nokia været yderst tilbageholdende med at give udviklere adgang til deres kode. Men nu er politikken altså ændret hos den finske producent.

Programmeringssproget hedder Python, og dette kan nu frit downloades via sourceforge.net (et af de største steder på nettet for åben kode) samt på forum.nokia.com. Her finder man også Series 60 Developer Plattform SDK som er nødvendig for at kunne programmere til telefonerne.

Series60, som operativsystemet også kaldes, findes blandt andet i modellerne 3230, 6670, 6620, 6630, 7610, N71 og N80 samt en mængde andre modeller.

På Mobilsiden.dk synes vi det er en utrolig spændende udvikling, da den frie adgang til koden, giver udviklere verden over, stor frihed til at designe og udvikle helt specielle features og programmer til telefonerne.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies