Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia: Android er ikke en mulighed

Nokia: Android er ikke en mulighed

Nokia's Anssi Vanjoki har nu kommenteret på den debat, som der længe har været om, hvorfor Nokia ikke benytter Android.

Nokia har de sidste år kæmpet med softwaren på deres smartphones, hvor udfordringen har været, at brugervenligheden ikke har kunnet leve op til konkurrenternes.

Specielt ikke Apples iOS og Googles Android.

Mange har derfor også længe spurgt, hvorfor Nokia ikke er begyndt at bruge "open source"-styresystemet Android i deres smartphones.

Nu svarer Anssi Vanjoki igen med et meget direkte svar.

Han udtaler nemlig, "at det at bruge Android er ligesom at tisse i bukserne for at holde varmen. Det holder kun i meget kort tid, og på længere sigt har det den modsatte effekt."

Flere analytikere har meldt ud, at de er enige med Anssi Vanjoki, og mener brugen af Android kan give en lav indtjening på sigt.

Når forbrugerne får samme oplevelse på konkurrenternes mobiltelefoner bliver konkurrencen nemlig rigtig hård, og forbrugerne vil i fremtiden vælge mobiltelefon efter styresystemet, og ikke efter producenten. 

Dog har for eksempel HTC formået at differentiere sig ved at udstryre Android med deres egen HTCSense brugerflade.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

24-09-2010 08:58:14

Nokia kunne godt tillade sig at være arrogante hvis de inden for de seneste år havde vist minimum en smartphone som har en konkurrencedygtige brugerflade. Men det har de ikke og til Henrik og Peter N8 er ikke udkommet endnu den er endda forsinket, så det giver ikke mening at bruge den som eksempel indtil den kommer.

Nokia har været en discount mobilproducent i en hel del år nu, de har sovet i meget lang tid.

0 0
Henrik 24-09-2010 09:15:42

Du har ret i, at N8 ikke er ude endnu. Men du glemmer vist N900, som kun har fået rosende ord med på vejen - absolut ikke et discount produkt, og langt mere avanceret end nogen anden smarthone. Dont believe me? Google it!

0 0
24-09-2010 16:25:23

Hvis N900 er så god, og ja mobilsiden har faktisk givet den ros, hvorfor hører jeg så ikke mere om den? Det er jo ikke fordi den er voldsomt meget ældre end fx Desire.

Det bekræfter under alle omstændigheder min teori om at Nokia har sovet i snart mange år.

At den er mere avanceret end andre smartphones er en påstand.

0 0
Henrik 26-09-2010 12:08:37

"At den er mere avanceret end andre smartphones er en påstand. "

Tja, men det faktum at man kan hente en fuld Firefox version til den eller at det var den telefon Angry Birds var ude til først, er en god indikator ;-)

0 0
Hest 23-09-2010 12:23:07

"Når forbrugerne får samme oplevelse på konkurrenternes mobiltelefoner bliver konkurrencen nemlig rigtig hård, og forbrugerne vil i fremtiden vælge mobiltelefon efter styresystemet, og ikke efter producenten."

Det er jo netop det. Folk vil have frihed og Symbian er altså bare ikke så "smart" og godt nok som fx. android. Jeg ville elske at købe en Nokia telefon igen, for jeg synes de stort set altid har fede designs, men uden Android, så får jeg ikke Nokia igen.

Mere konkurrence kan gå begge veje. Det kan også være til Nokias fordel.

0 0
Modo 23-09-2010 10:36:35

Interview med Anssi Vanjoki, som er mega skuffer han ikke blive CEO. Det tager for lange tid at port Symbian til være touch venlig, må se sig i øjne blive overhale af Android og iPhone på software..

0 0
Henrik 23-09-2010 13:25:34

OMG...du følger stadig ikke med.

Gider at gentage mig selv igen.

0 0
Gizmo 23-09-2010 15:48:29

eeeejjj.... Skidt, skidt, Nokia... Tag jer samme..

0 0
peter 23-09-2010 11:54:37

Ja og til trods for at han er skuffet over ikke og blive CEO og at det har taget for lang tid at opdatere Symbian, mener han stadig Symbian er det rigtige valg!

0 0

Om brug af cookies