Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia arbejder på overtagelse af Symbian

Nokia arbejder på overtagelse af Symbian

Firmaet Symbian som har udviklet systemet S60, der kendes fra Nokias N-serie samt UIQ-systemet til Sony Ericsson, overtages af Nokia.

<p>FAKTA:</p><ul><li>I 2007 var 7% af alle mobiler med Symbian system </li><li>Symbian findes på på 60% af alle avancerede mobiltelefoner</li><li>Symbian OS er et åbent system </li></ul>

FAKTA:

  • I 2007 var 7% af alle mobiler med Symbian system
  • Symbian findes på på 60% af alle avancerede mobiltelefoner
  • Symbian OS er et åbent system

Nokia har netop afgivet et kontant tilbud på overtagelse af den resterende aktieandel på 52 procent i Symbian Limited. I forvejen ejer Nokia 48 procent. Tilbuddet lyder på cirka 264 millioner Euro.

En række af de nuværende ejere, blandt andet Sony Ericsson Mobile, Panasonic Mobile og Siemens International har allerede nikket ja til Nokias ønsker om overtagelse. Tilbage står Samsung, som endnu ikke har svaret.

Adm. direktør hos Nokia Olli-Pekka Kallasvuo kalder overtagelsen for en milepæl i deres softwarestrategi. Han henviser blandt andet til stiftelsen af Symbian Foundation, hvor AT&T, LG Electronics, Motorola, NTT DOCOMO, Samsung, Sony Ericsson, STMicroelectronics, Texas Instruments og Vodafone går sammen om udviklingen af platformen.

Nokia forventer erhvervelsen af Symbian er afsluttet i fjerde kvartal i år.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies