Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia bekræfter: To smartphones afsløres sidst på året

Nokia bekræfter: To smartphones afsløres sidst på året

Ventetiden er snart ovre. Nokia-chef bekræfter, at producenten vender tilbage med hele to Android-smartphones allerede i 4. kvartal 2016.

Foto: Nokia.com

Efter fremkomsten af først iPhone og sidenhen Android-smartphones har Nokia været igennem nogle svære år med en Windows Phone-platform, der aldrig slog igennem.

Efter Microsofts opkøb af Nokia fortsatte smartphones med det velkendte Nokia Lumia-design at komme frem, men hvor Microsoft nu lagde navn til. Heller ikke Microsoft fik succes med Nokias smartphoneafdeling med 32.000 medarbejdere under sine vinger.

Derfor solgte Microsoft resterne af Nokia til fabrikken Foxconn, mens Nokia indgik en aftale med et nyt firma, HMD global, og netop Foxconn om at genindføre det velkendte mobil-brand. Siden Microsofts opkøb af Nokia har smartphones med det velkendte navn ikke kunne få comeback før 4. kvartal i år grundet en kontrakt imellem de to virksomheder.

Læs også: Nye rygter: Sådan kan Nokias Android-telefoner se ud

Inden længe kan Nokia altså vende tilbage med en smartphone i den nye virksomhedskonstellation, hvor det er gamle Nokia-topledere og -medarbejdere, der står i spidsen for den nye finske virksomhed HMD global. Nokia har nemlig licenseret sit brand til den nye virksomhed, men vil stadig være inde over design og udviklingen.

Alle disse detaljer kom frem tilbage i maj måned, og nu bekræfter Nokia-chef, Mike Wang, oplysninger ifølge Nokiapoweruser. Til den kinesiske avis The Paper udtaler han, at Nokia ganske rigtigt vender tilbage med, ikke bare én, men flere Android-smartphones i årets fjerde kvartal. Dertil bekræfter Wang også, at en tablet vil komme - noget som Nokia allerede eksperimenterede med i starten af 2015, da kontrakten med Microsoft ikke forbød Nokia i at lave tablets.

Det fremgår dog af samme oplysninger, at den endelige udgivelse i butikkerne muligvis først vil finde sted i løbet af 1. kvartal næste år, men en - eller nærmere to - Nokia-smartphones er bestemt inden for rækkevidde.

Sådan bliver Nokias nye Android-smartphones

Der florerer allerede mange oplysninger om Nokias kommende smartphones – nogle mere valide end andre. Selvsamme hjemmeside, Nokiapoweruser, lod sig for en måned siden via en betroet kilde vide, at der ganske rigtigt er to Nokia-prototyper i omløb. De to Nokia-smartphones menes at blive udført i et metaldesign, der skulle føles som klassisk Nokia-kram.

En IP68-certificering skulle angiveligt også være på plads, da Nokia om nogen må siges at have et ry for at lave solide telefoner. Størrelsesmæssigt vil den ene være 5”, mens den anden vil være 5,5”. Det forlyder, men er endnu usikkert, at de begge får den høje QHD-skærmopløsning på 1.440 x 2.560 pixels og være af OLED-typen.

Læs også: Nokias første Android-smartphone bliver snart en realitet

Hvad angår kameraet er der endnu ikke nogle konkrete specifikationer ude, men kilden mener at vide, at Nokia vil være fremme med nogle helt store nyskabelser her, da resterne af den finske producent har forsket omfattende i materialet grafen, som har nogle ganske bemærkelsesværdige egenskaber. Hvad det helt præcist vil kunne bringe af nyt til et smartphonekamera, er endnu uvist.

Til sidst vil softwaren bestå af den snart officielt udgivede Android-udgave, version 7.0 Nougat, som Nokia vil lægge sin egen Z Launcher ovenpå.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies