Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia-boss: Stadig nej tak til Android

Nokia-boss: Stadig nej tak til Android

Det er for svært at skille sig ud som producent af Android-telefoner, lyder det fra Nokias direktør. Han fortryder ikke Windows Phone-satsningen.

Android er netop blevet udråbt til smartphone-kongen med en markedsandel på 75 procent i en analyse fra IDC.

Nokia havde muligheden for at springe på toget, men valgte i stedet at satse på Windows Phone, som indtil videre har kapret to procent af markedet.

Alligevel er der ingen fortrydelse at spore hos Nokias administrerende direktør, Stephen Elop, som stadig ville sige nej tak til Android.

- "Grunden til, at vi ikke valgte Android for to år siden - og grunden til at vi selv ikke med bagklogskabens fordel ville havde valgt Android - er ét ord: Differentiering," fortæller Nokia-direktøren til computerworld.dk.

- "Vi mente og var bekymrede for, at hvis vi valgte Android, så ville vores muligheder for differentiering og for virkelig at skille os ud hurtigt nok være meget, meget ringe," tilføjer Stephen Elop med henvisning til de mange forskellige producenter, som spytter Android-mobiler på markedet.

HTC og Samsung har forsøgt at gøre Android-oplevelsen anderledes ved at udvikle egne såkaldte 'skins'. Det vil sige et softwaremæssigt lag, som giver producentens egne ændringer til Android-brugerfladen liv.

Samtidig er andre producenter end Nokia begyndt at kaste sig over Windows Phone, men Stephen Elop mener stadig ikke, at en Android-satsning har været god for alle.

- "Hvis du i dag ser på Androids-producenternes markedsandele - ser på det helt tilbage fra februar 2011 - så se, hvad der er sket: De er alle gået ned - og kun en er gået op," siger Stephen Elop ifølge computerworld.dk med en indirekte henvisning til Samsungs enorme Android-succes.

 

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henrik 09-11-2012 11:19:15

Android er jo også noget lort. Deres SDK tools er jo det værste makværk i branchen.

Nej, så helt sikkert hellere WP 8. Det er lækkert i "begge ender" (no pun intended).

0 0
Lars 12-11-2012 12:16:35

Tja, det er vel en smagssag om Android er noget lort. Jeg er glad for min. Tror ikke der er så sort og hvidt.

0 0
Henrik 12-11-2012 13:36:07

Du har ret, det er ikke så sort/hvid. Android har også nogle fordele som et åbent OS giver, ifht. de mere lukkede som iOS og Windows Phone.

Jeg refererede mest til Android fra et udvikler synspunkt - der er det noget værre rod.

0 0
Andreas 09-11-2012 09:03:38

Elop er en klovn, og det var Nokias største fejl at hyrer ham som direktør. De skulle have hyrret en Finne istedet for en tosset amerikaner, som ikke har noget forhold til virksomheden.

Elop ender med at flytte hele butikken til USA, hvis ikke MS opkøber lortet inden, og lukker alt ned i Finland. Denne udvikling er ærgerlig for Europa.

Elop er tidligere Microsoft ansat, og har hele tiden kun haft det mål at samarbejde med netop MS. Nokia og Elop har fået en stor pose penge fra MS, for udelukkende at satse på Windows Phone.

Men det er både dumt og risikabelt kun at satse på Windows Phone. Især når Windows Phone har så lille en markedsandel.

Selvfølgelig skal Nokia lave Windows Phones, men det er for dumt at satse på det alene, når man tænker på hvor populært Android er. Og det er Elop og hans snæversynethed der står i vejen for, at Nokia også begynder at producere Android enheder.

Elop siger:
"Vi mente og var bekymrede for, at hvis vi valgte Android, så ville vores muligheder for differentiering og for virkelig at skille os ud hurtigt nok være meget, meget ringe"

Det er simpelhen noget sludder. På Android har man netop muligheden for at differentiere sig, fordi man kan lave sit helt eget custom skin.

Nokia ville altså kunne sætte sit helt eget præg på Android, som Samsung, HTC og Sony også har gjort.

Dette kan man slet ikke i samme grad på Windows Phone, hvor MS selv vil styre udviklingen i langt højere grad. Hvis jeg køber en Windows Phone fra Nokia eller HTC, så der meget lidt forskel på styresystemet. Der er netop ingen form for differentiering.

Dette bliver også et kæmpe problem for Nokia i fremtiden, hvis Windows Phone skulle blive en succes. Så vil Samsung, Sony og de andre kaste sig over Windows Phone, lige som Nokia har gjort nu. Og så bliver det netop umuligt at differentiere sig, og Nokia komme ud i en ben hård hardware kamp med de andre producenter.

Det lige netop det MS ønsker sig. At reducere de store mobil producenter til rene hardware leverandører til deres styresystem. Sådan har de også gjort det på PC markedet.

Så lige meget hvordan man vender det, så kan det på sigt kun blive en fiasko for Nokia, hvis de fortsætter med udelukkende at satse på Windows Phone.

Google giver langt bedre mulighed for at differentiere sig med Android. Og Nokia burde også satse lidt på Android af den grund.

0 0
Katron 09-11-2012 16:35:02

Selvom jeg er kæmpe Nokia fanboy, så må jeg desværre sige dig imod her Andreas.

Vi er dog enige om, at differentiering bliver svært, hvis WP vælter ind over markedet.

Men men, desværre havde Elop ret i at Symbian var en dødsejler. Desværre for MeeGo var det samme situation her. På sigt bliver det ligeledes et problem med Android. Alt hvad der er baseret på Lunix kernen, kommer ikke til at fungere ordentligt i fremtiden, medmindre markedet ændrer sig.

Der er en grund til at Android kræver tæsketungt hardware, blot for at køre nogenlunde. For at Android kan fungere 100% integreret i et moderne økosystem, skal det tæskes op med 3.parts alt muligt. Android er stik imod folks tro, absolut ikke specielt kombatibelt med nyere Windows systemer. Linux kernen er baseret på EXT filsystemet, som understøtter FAT32, som Windows tidligere var bygget op omkring.
Microsoft har patent på NTFS systemet, hvilket nyere windows versioner netop er bygget op på. For at Android, Symbian, MeeGo kan fungere nogenlunde her, kræver det teknisk snilde, at få app's til at kommunikere med NTFS baserede hjemmesystemer. Udviklingsværktøjerne er til stor hjælp her, men det ændrer ikke på at hele Linux systemet skal "konverteres" til NTFS.

Apple har deres eget komplette økosystem i form af deres eget styresystem, og deres egne produkter. Netop derfor høres det ofte, at hardcore æblefans aldrig har problemer med noget som helst, og da slet ikke hvis deres hjem er bygget op omkring apple produkter.

Nokia har i mange år stået overfor problemet med FAT32 og NTFS konverteringen, hvilket også har gjort Symbian en hel del mindre brugbart i et hjemmenetværk, siden microsoft skiftede til NTFS systemet. Under FAT32 (windows XP og tidligere) da Nokia smed deres N95 på gaden i 2006, havde den en funktion som hed "hjemmenetværk". Dette var banebrydende inden for trådløs synkronisering mellem ens hjemmenetværk og sin smartphone. Desværre måtte Nokia droppe funktionen i forbindelse med Microsofts overgang til NTFS.

Det jeg mener med at Nokias valg af Windows phone er godt, er at i fremtiden vil dette problem mellem folks smartphone, og deres valg af styresystem på deres hjemmepc, blive et mere og mere synligt problem med Android. Apple har ikke problemet, da de har deres eget system til deres pc udstyr, og i fremtiden vil Nokia heller ikke stå overfor problemet, da det allerede nu er lykkedes for microsoft at få samspillet til at køre med WP8 og windows 8. Umiddelbart er der ikke længere behov for resourcekrævende app's, da meget af samspillet kører upåklageligt, da begge systemer er bygget op på samme kerne. Som udgangspunkt bliver ens smartphone blot endnu en computer på netværket, og ikke længere blot en smartphone med adgang til begrænsede ting. At man trådløst kan dele begge veje på netværket, og endda synkronisere udvalgte mapper eller drev automatisk er jo intet mindre end genialt. Noget som en Android enhed ikke umiddelbart kommer til at opleve i samme grad, medmindre at google selv kaster sig ud i et Android styresystem til PC'ere, som yderligere bliver så populært at alle vil have det.

Hvad der så kommer til at ske for Nokia, når alle pludseligt vil producere WP enheder, skal jeg ikke kunne sige, for til den tid, bliver det aktuelt at skulle diffenrentiere sig, hvis man gerne vil være markedets største producent.

Har man en samsung smartphone med Android, så er det fikst at have et Samsung SmartTV. Prøv at forestille dig en Samsung smartphone med WP8, og et smartTV med noget windows 8 agtigt, koblet op på et hjemmenetværk med windows 8 PC'ere..... Det er det jeg mener. Har du styr på hele økosystemet, så har du hele markedet. Microsoft har lang vej endnu, men de skal nok nå målet.

Elop så med det samme den fremtidige problemstilling med Symbian/MeeGo, som allerede var undervejs dengang. Android har stadig ikke problemet i samme omfang, da de har et hav af app's til at løse problemerne, men på et eller andet tidspunkt bliver de også ramt, medmindre at google får deres eget komplette økosystem i gang.

At WP8 så skulle kunne køre direkte på app's udviklet til windows 8 og omvendt, får ikke tingene til at se værre ud for microsoft. Udviklerne kommer til at elske det. 1 enkelt app dækker over WP enheder, Windows tablets og Windows PC'ere. Udviklerne har her mulighed for at ramme et gigantisk marked, blot ved at lave en app til Windows 8, som allerede sælger rigtigt godt. Som bonus får de så automatisk fingrene i fremtidige WP8 købere, og købere af Windows 8 tablets.

Men som sagt er jeg i tvivl om hvordan Nokia vil differentiere sig i fremtiden. Måske blot ved at gøre det de er bedst til. Levere gode solide telefoner, der ikke går i stykker for et godt ord. Sørge for support, selv når ens mobil har rundet 6 mdr.
Jeg er 100% overbevist om, at det er Nokias direkte fortjeneste, at der kommer en WP7.8 opdatering, til eksisterende WP devices.

0 0
David 10-11-2012 20:45:26

Jeg vil ikke kommentere på alt det vrøvl der bliver skrevet i denne tråd, men lige i dette tilfælde må jeg alligevel reagere.

Det er helt tydeligt at du ikke ANER hvad du skriver om. FAT32 og NTFS (og ext2/3/4) er filsystemer. Ved du hvad det er? Ellers brug google lidt. Et styresystem er ikke "bygget op om" et filsystem eller er afhængigt af et bestemt filsystem. Filsystemer en lille uafhængig del af et styresystem. Derfor er det også noget vrøvl når du skriver at det store problem mht kompatibiliteten mellem diverse styresystem er hvilke filsystemer de tilfældigvis kan læse og skrive. Alt hvad du skriver om FAT32, NTFS og ext* og om diverse styresystemer er noget vrøvl.

0 0
Lecter 09-11-2012 23:18:56

Der er en grund til at Android kræver tæsketungt hardware, blot for at køre nogenlunde.


Dafuq ??

Det er altså noget af et statement. Android kræver altså ikke specielt meget.

0 0
Kim 10-11-2012 01:32:23

nej, og Android har været fantastisk og flydende uden nogen form for lag siden Froyo. ICS leverede alt det der manglede, men naturligvis ikke manglede (fordi Andriod er the bomb) i Gingerbread, og alligevel er Jelly Bean alt det som Android altid er blevet solgt som...

Andriod er ved at blive er ordenligt OS. Hvor er det dog synd at folkevældet valgte den dårligste valgmulighed. Og samtidigt solgte sin sjæl til Google.

0 0
09-11-2012 12:26:44

Efter sigende skulle Nokia og MS havde været langt inden i forhandlingerne om et køb men nokia's bestyrelse fortrød midt i det hele, måske fordi Nokia på det tidspunkt så ud til at sælge godt af Nokia lumia..

flere i min omgangskreds har spurgt mig, hvorfor jeg bliver ved med at støtte Nokia selvom de ikke længere er på toppen?
Tja, jeg fortæller dem at være på toppen, ikke altid er ensbetydende med, at være de bedste. Nokia er ikke på toppen lige nu, men de er ikke bare fokuseret på at skabe overskud, men også den måde, de forbedrer vores liv med den teknologi, de bringer, det tror jeg ​​er det, der betyder mest.

Vil Nokia vende tilbage på toppen eller ej?

Det er ligegyldigt. Så længe de bliver ved med at levere den bedste service og innovative produkter til verden - så er det nok for mig til at forblive loyal overfor Nokia!!

0 0
Henrik 09-11-2012 14:25:39

Enig. Jeg er sgu også ligeglad med om de bliver nummer 1, 2 eller 3 eller for dens sags skyld nummer 4. Sålænge de laver noget der ikke er det samme middelmådigt udseende lort som alle de andre laver. Sålænge de kan tjene penge, så de klarer sig.

0 0
Urbanus 09-11-2012 11:08:20

Jeg er så enig!!

En veninde overvejer lige nu en ny telefon, jeg har præsenteret hende for nogle gode tilbud på Android-telefoner og en Nokia og en Samsung Windows-telefon. Hendes kommentar var: Jamen Nokia'en og Samsungen er jo fuldstændig ens. Så vil jeg da helst have Samsung, for det er jo et godt mærke.

Nokia var et sindssygt stærk brand for 4-5 år siden. Nu har verden ændret sig! I dag er det Apple og Samsung alle taler om.
Og Nokias strategi på en platform hvor der er så lidt mulighed for at skille sig ud, og som fra starten er bagud på point, er virkelig farlig i en tid hvor Nokia skal genvinde en position på markedet de tabte for lang tid siden.
Jeg tror stædigheden bliver døden for Nokia.

0 0
Kim 09-11-2012 11:33:02

Der er ingen tvivl om at Nokia har et brand-problem og virkeligt mangler en rød tråd i deres markedsføring. Hvem er Nokias kernekunde, hvem henvender de sig til?

Når din veninde ville vælge Samsung, så er det pga. massiv markedsføring og et brand i fremgang. Det er logiske markedskræfter. Men Nokia havde ikke stået stærkere hos din venide, hvis de havde fat et Android device med deres random skin på. Hun ville kunne se den var anderledes end de andre, men hun ville stadigt have valgt Samsung, fordi det er the buzz of the town.

Det er ikke platforme der er Nokias udfordring, det er markedsføring og kommunikation med markedet generelt.

0 0
Kim 09-11-2012 09:45:41

Men nu differentiere Nokia sig jo alligevel netop, med Nokia apps. Nokia Maps er markedets uomtvisteligt bedste, og andre apps som Nokia Transport og Byoversigt har virkeligt potentiale.

Android er populært i mangel af alternativer. At det så var Elop der for alvor skabte den mangel, det er en anden snak. Men Android er jo først nu ved at blive nogenlunde acceptabelt, med Jelly Been. Hvis det lykkes Nokia at drive WP frem, så er det bedre ikke også at være i Googles vold. Men det var dumt at opgive MeeGo.

0 0
Andreas 09-11-2012 10:15:44

"Men nu differentiere Nokia sig jo alligevel netop, med Nokia apps."

Det er jo langt fra nok, så snart de andre producenter også begynder at udvikle deres speciel apps til Windows Phone. Det er alt for lidt at differentiere sig på i længden.

Nokia kan profitere på at være first movers med Windows Phone. Dette havde HTC stor succes med, da de var first movers med Android. Men det er som at tisse i bukserne. Så snart de andre producenter begynder at satse mere på Windows Phone, så bliver konkurrencen ben hård. Så er det ikke nok med en håndfuld Nokia apps.

"Hvis det lykkes Nokia at drive WP frem, så er det bedre ikke også at være i Googles vold"

Se den logik forstå jeg slet ikke. Hvordan kan det være dumt også at satse på Android, som har så store markedsandele lige nu?

Jeg ville gerne købe en Nokia telefon med Androd. Synes det lækre telefoner de producere lige nu. Men jeg gider ikke MS og Windows Phone. Og sådan tror jeg, at mange forbrugere i Europa har det. Her havde Nokia virkelig mulighed for at tjene penge lige nu.

Jeg synes da, at det giver meget mere mening at satse på flere heste, som Samsung og HTC gør det. Hvordan kan være dårligt. Så snart Windows Phone rykker, så er de også med der. Det burde Nokia da også gøre.

"Men det var dumt at opgive MeeGo."

Her er jeg så helt enig med dig. Endnu et af Elops meget dumme beslutninger, som Nokia kommer til at fortryde.

Med MeeGo havde Nokia endelig udviklet et styresystem, som kunne konkurrere med iOS og Android. Men tossen er så forgabt i MS, at han smider guld på gaden.

Med MeeGo kunne Nokia virkelig have differentieret sig fra sine konkurenter. Det kan de slet ikke med Windows Phone.

Nokia var store nok på det tidspunkt, til at have sit helt eget styresystem. Og jeg tror, at de på den lange bane, så ville de have haft langt større succes, hvis de var gået all in med MeeGo, i steddet for med Windows Phone.

Eller måske skulle Nokia bare have satset på tre platforme: MeeGo, Android og Windows Phone.

0 0
Kim 09-11-2012 10:52:47

99 ud af 100 hvis ikke 999 ud af 1000 forbrugere, er i princippet fuldstændigt ligeglade med hvilket OS deres hardware kører. At du ville købe en Android, men ikke en WP, er ikke udtryk for en generel forbrugerholdning.

Forbrugeren har et holdning til brand, og ville købe en Samsung eller en Nokia. Nogle få steder i verdenen ville nogen købe en HTC, LG eller Sony, men overalt ville de købe en iPhone.

Den differentiation du snakker om, det er GUI'en såsom Sense eller Touchwiz? For ja, man kan lægge et skin ind over Android der optager en eller anden procentdel af enhedens ydeevne, men ellers er det jo også bare "apps" der giver differentieringen mellem Samsung og HTC's Android devices. S-Beam er en app, på nøjagtigt samme niveau som Nokia Byoversigt. Den er bare pre-installed på SGSIII.

Der er ingen grund for Nokia til at gå ind i OHA. Så skulle Google og alle de andre jo bare leache lovligt på Nokias patenter. En ting er at Android er en slet skjult kopi af Symbian, men ligefrem at deltage aktivt i at gøre arvesølvet værdiløst?
Det er kun fandroids der går dedikeret efter den Android telefon, der yder de bedste specs, uanset brand.

0 0
Peter Frederiksen 12-11-2012 17:40:03

S-Beam er en system app, som er en videre udvikling af Android Beam.

Som gør at f.eks. 2 S3eren kan trådløst overfører en fil på 1 GB på. ca. 3 min. (WiFi Direct technologien!)

0 0
Kim 12-11-2012 18:13:01

Godt at vi fik det på plads. Og taget ude af kontekst kan jeg godt se at min kommentar kunne misforstås; til forskel fra f.eks. Nokia Byoversigt, er S-Beam ikke kompatibel over flere forskellige enheder, men pt. kun SGSIII. Korrekt?

0 0
Peter Frederiksen 12-11-2012 20:34:19

Og Note2, S3mini, jeg ved ikke om NFC udgaverne af S2/note og Ace2, vil få det med 4.1.

0 0
Peter Frederiksen 12-11-2012 20:46:37

og Ativ S (skulle eftersigende være begrænset..)

0 0
Kim 12-11-2012 21:08:50

Det er vel ikke 4.1 der er afgørende?

0 0
Peter Frederiksen 12-11-2012 22:48:37

Nej, dog forventes det at S2 får Touchwiz UX i Jelly Bean 4.1.2, som S3/Note2 og S-beam er software...

Jeg har set en youtube video, med en lækket Jelly bean til Note, hvor S-beam widget figurere...

Men på den anden side, det gjorde den også på en Leaket JB Note 10.1, hvilket er fjernet i den officielle JB, men det skyldes nok at Note 10.1 ikke har NFC!

0 0
Andreas 09-11-2012 11:41:10

"99 ud af 100 hvis ikke 999 ud af 1000 forbrugere, er i princippet fuldstændigt ligeglade med hvilket OS deres hardware kører."

Måske. Men tror ikke du har ret der. Er sikker på at der er flere som går op i det, end de tal du nævner

Men en ting som forbrugeren helt sikkert går op i, er udvalget af apps på en given platform.

Det er vel hovedårsagen til, hvofor Windows Phone ikke rykker ud af steddet. Fordi udvalget af apps endnu ikke er stort nok, og det går folk op i.

De fleste forbrugere undersøger hvad en telefon kan tilbyde dem, inden de køber den. Eller hvordan forklare du ellers, hvorfor Windows Phone næsten ikke har nogle markedsandele.

Du kan ikke komme udenom, at Nokia ville kunne sælge en del flere telefoner, og tjene penge, hvis de producerede Android telefoner.

Folk går måske ikke så meget op i, at det er Android, men udvalget af apps betyder noget for dem

"Men ellers er det jo også bare "apps" der giver differentieringen mellem Samsung og HTC's Android devices."

Her er jeg slet ikke enig. Sense og Touchwiz giver nogle helt forskellige visuelle udtryk og funktionaliteter. Og de forskellige skins giver mulighed for producenten at brande sig gennem GUI'en. Dette tilbyder Windows Phone slet ikke.

Jeg har en del bekendte i min omgangskreds, som sværger til HTC og Sense. Fordi de godt kan lide det visuelle udtryk og funktionaliteterne i skinnet. Og disse bekendte går generelt ikke op i hvilket styresystem det ligger bag. De vælger bare altid HTC telefoner, bga. Sense og GUI'en.

Så de forskellige Android skins betyder altså noget, og giver producenterne en langt større mulighed for at brande sig selv.

"Det er kun fandroids der går dedikeret efter den Android telefon, der yder de bedste specs, uanset brand."

Ikke korrekt. Specs betyder noget, det er helt sikkert. Men de fleste kigger meget på GUI'en, om producenten laver gode skins, samt opdatere deres enheder regelmæssigt.

Der er f.eks mange fandroids, som ikke kunne drømme om at købe en LG, uanset hvilket mostrum af en telefon de så producerede.
LG's software har bare været for dårlig, og så har de været meget langsomme med at opdatere Androd.

Personlig er jeg rigtig glad for Nexus enheder, da man er sikker på opdateringer af sin telefon, og så kan jeg godt lide plain vanilla Andrid som det er. Så jeg køber ikke bare den enhed, som har de bedste specs.

0 0
FrkLarsen 09-11-2012 19:14:59

Hvis 99% var ligeglad så ville Nokia jo ikke være i vanskeligheder. Så havde folk jo bare blevet ved med at købe Nokia.

0 0
Kim 12-11-2012 13:19:52

Nokias vanskeligheder startede for alvor, da Nokia (Elop) begyndte at sige at man skulle lade være med at købe deres produkter, fordi de ikke var gode nok.
Det har aldrig været en særligt god salgs strategi ;)

0 0
Kim 09-11-2012 12:37:24

LG software og hardware har vist sig at være for dårligt. Det er en gåde at Google alligevel lader dem komme med den første nye bølge af Nexus'er.

Men du modsiger dig selv. For mit postulat er, at HTC-folket køber HTC fordi de kan lide HTC. Herunder Sense. Der kan godt være nogle få hardcore fandroids der læner sig mod HTC (men det kan du have ret i dårligt kan være pga. specs, da HTC er notorisk underkonfigurerede, og først rigtigt har noget med One X).

Antallet af apps er det generelle salgsargument, og folket er faldet for det. Det der skide god marketing fra både Apple og Android. For faktum er, at det er de færreste der faktisk bruger apps, især Android-brugere er generelt ikke til apps. Igen er der så de hardcore apps-forbrugere der udligner forskellene (og ødelægger netværkene med alt deres ligegyldige signaltrafik på gamle ubrugte apps).

Men den almindelige Android bruger henter mellem 0 og 10 apps i telefonens levetid. Og langt de fleste af de apps, vil også være tilgængelige på WP.
Under 95% af alle Android apps er downloadet over 1.000 gange. Nogle er så hentet millioner af gange, men giver det eksistensberettigelse til de flere hundrede tusinde apps, der ikke er interesse og derved behov for?

0 0
Lecter 10-11-2012 11:08:35

LG software og hardware har vist sig at være for dårligt. Det er en gåde at Google alligevel lader dem komme med den første nye bølge af Nexus'er.


LG's hardware, er nok det bedste jeg har prøvet. Min Optimus 2x er i en byggekvalitet, som er langt bedre end nogen anden telefon jeg har haft i hånden.

De har ikke været for heldige med deres software, men på en Nexus enhed, er det jo lidt ligegyldigt.

0 0
Andreas 09-11-2012 13:05:45

Jeg synes ikke at LG hardware har fejlet noget. De har lavet flotte telefoner, synes jeg.

Der hvor LG har fejlet, er på software fronten. Deres telefoner har væreret plaget af rigtig buggy software, og de har været ekstrem langsomme til at rette disse fejl med opdateringer. Derfor har LG et meget blakket ryg blandt fandroids.

Men jeg ville faktisk ikke tøve særlig meget med at købe den nye LG Nexus 4. Netop fordi det er en Nexus enhed, hvor Google styrer softwaren og opdateringer. LG står kun for hardwaren, og jeg mener ikke at LG's hardware har fejlet noget.

Jeg synes ikke jeg modsiger mig selv. Hvis Nokia gik over til Android, så kunne de skræddersy Android til deres behov, og i langt større grad lave en speciel "Nokia experience", som de kunne markedsføre sig på. Det kan de slet ikke i samme grad med Windows Phone.

Laver Nokia et godt og spændende skin, som forbrugerne kan li', så er der større sandsynlighed for, at de fastholder kunder. Det vil kun være på en Nokia Android, at man kan få "The Nokia experience". Lige som man kun kan få Sense, hvis man køber HTC telefoner.

På Windows phone platformen ligner Nokia telefoner alle andre Windows phone telefoner fra andre producenter. Kunderne vil slet ikke få samme tilknytning til brandet Nokia, men mere til MS og Windows phone. Og derfor vil de skifter meget hurtigere til andre producenter. Det samme kan man se på PC markedet.

Men det er også derfor, at Nokia havde en gylden mulighed, da de sad med MeeGo, som var helt unikt. Men den mulighed har Elop smidt ud af vinduet.

Med hensyn til Apps. Så kan det godt være, at de fleste Android brugere ikke bruger så mange apps. Men det er sådanset ligegyldig. For der er tanken om de mange muligheder, og det stor udbud af forskellige apps, som sælger telefoner. Om de så bruger de muligheder, er en anden sag.

Og så er det rart for forbrugeren at vide, at der er et stort udvalg af apps til rådighed, når han på et tidspunkt skal bruge noget helt specifikt.

0 0
08-11-2012 22:14:45

Så heller beholde Symbian, der med Nokia Belle FP2 er væsentligt bedre end android..
Jeg er på lumia men min lille nokia701 er fuldstændigt uundværlig i bilen PGA af FM senderen
Det savner jeg virkelig på lumia serien

0 0
FrkLarsen 08-11-2012 17:00:41

Jeg tror faktisk det kunne redde Nokia at tage android ind. Tror ikke på at Nokia forsvinder "i mængden". Nokia er Nokia for folk.

0 0
Styxx 09-11-2012 08:45:32

Tror faktisk også det kunne gøre rigtig meget godt for Nokia :) Jeg er 100 % på WP, men rigtig mange vil jo gerne have Android. Og en 920-ish telefon med nyeste Android, ville fandme sparke woop-ass!

0 0

Om brug af cookies