Nokia-boss: Stadig nej tak til Android

Det er for svært at skille sig ud som producent af Android-telefoner, lyder det fra Nokias direktør. Han fortryder ikke Windows Phone-satsningen.

Nokia-boss: Stadig nej tak til Android

Android er netop blevet udråbt til smartphone-kongen med en markedsandel på 75 procent i en analyse fra IDC.

Nokia havde muligheden for at springe på toget, men valgte i stedet at satse på Windows Phone, som indtil videre har kapret to procent af markedet.

Alligevel er der ingen fortrydelse at spore hos Nokias administrerende direktør, Stephen Elop, som stadig ville sige nej tak til Android.

– “Grunden til, at vi ikke valgte Android for to år siden – og grunden til at vi selv ikke med bagklogskabens fordel ville havde valgt Android – er ét ord: Differentiering,” fortæller Nokia-direktøren til computerworld.dk.

– “Vi mente og var bekymrede for, at hvis vi valgte Android, så ville vores muligheder for differentiering og for virkelig at skille os ud hurtigt nok være meget, meget ringe,” tilføjer Stephen Elop med henvisning til de mange forskellige producenter, som spytter Android-mobiler på markedet.

HTC og Samsung har forsøgt at gøre Android-oplevelsen anderledes ved at udvikle egne såkaldte ‘skins’. Det vil sige et softwaremæssigt lag, som giver producentens egne ændringer til Android-brugerfladen liv.

Samtidig er andre producenter end Nokia begyndt at kaste sig over Windows Phone, men Stephen Elop mener stadig ikke, at en Android-satsning har været god for alle.

– “Hvis du i dag ser på Androids-producenternes markedsandele – ser på det helt tilbage fra februar 2011 – så se, hvad der er sket: De er alle gået ned – og kun en er gået op,” siger Stephen Elop ifølge computerworld.dk med en indirekte henvisning til Samsungs enorme Android-succes.