Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia C1 - kommer i flere versioner

Nokia C1 - kommer i flere versioner

Nye rygter peger ikke på en, men flere Nokia-mobiltelefoner i støbeskeen

Foto: nokiapoweruser

Finske Nokia solgte i 2014 sin mobilafdeling fra til Microsoft, men meget tyder nu på, at den finske mobil-pioner arbejder på mindst tre comebacks på mobilscenen.

Mobilen hedder Nokia C1, og er givetvis udviklet som et samarbejde mellem Nokia og en endnu uoplyst partner. Det er samme konstellation som Nokia benytter sig af i deres første Android-tablet, Nokia N1, som er designet i Finland, men produceret og markedsført af Foxconn i Kina.

C1 blev allerede tippet for to måneder siden, men dengang pegede rygterne på en mobil med 5 tommer skærm, quad-core Intel processor og 8 MP kamera samt 5 MP frontkamera.

Læs også: Rendering af Nokias første Android-smartphone lækket

Bloggen Nokiapoweruser erfarer her, at flere C1-modeller kan være i spil. Her lyder det, at en større 5,5 tommer variant også er under udvikling. Modellen vil samtidig bringe lidt stærkere specs for dagen, fortsat med en intel quad-core men suppleret med 3GB RAM og 64GB lager frem for 2GB RAM og 32GB lager.

Den større model vil samtidig rumme mere ambitiøse fotoegenskaber med et 13 megapixels hovedkamera flankeret af et 8 megapixels selfie-kamera.

Begge C1-modeller vil køre Android 6.0 Marshmallow, men en Windows 10 Mobile variant lader også til at blive en realitet.

Foto: Weibo.com

Kommer i 2016

Hvornår telefonerne vil lanceres er endnu uklart, hvor visse kilder peger på en lancering tidligt i 2016 mens ovennævnte blog peger på fjerde kvartal i næste år.

Hvorvidt den kommer til Danmark står også uvist, men Nokiapoweruser påpeger at Nokia er i færd med at genetablere sit globale markedsføringsnetværk, hvilket vil sikre en bredere udbredelse en den nuværende Nokia C1 tablet som markedføres af Foxconn.

Se også: Nokia C1 - finsk comeback-telefon lækket

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies