Nokia chef: Vores mobiler kommer ikke i nærheden af iPhone

Nokias nye topchef erkender i en intern mail, at selskabets mobiler ikke kan måle sig med Apples. En ny strategi er under opsejling.

Nokia chef: Vores mobiler kommer ikke i nærheden af iPhone

Nokias tidligere topchef Olli-Pekka Kallasvuo blev i september sidste år, skiftet ud med Stephen Elop, der har haft højtstående placeringer i både Microsoft og Adobe.

Nu kommer den nye Nokia CEO med sin første virkelige baske melding, om den hæderkronede finske mobilproducent.

I en usædvanlig direkte mail til medarbejderne i koncernen, sætter Stephen Elop sig selv i scene, som en noget mere handlekraftig topleder, end hans forgænger, som af teleanalytiker John Strand, er blevet anklaget for, kun at være i stand til at sælge sovepiller.

Stephen Elop, Nokia CEO 2011
Stephen Elop tiltrådte som CEO i Nokia i efteråret 2010.

Elop: Apple er foran

I mailen til medarbejderne, som techsitet Engadget har fået fingrende i, skriver Elop blandt andet: “Apple solgte den første iPhone i 2007, og vi har stadig ikke et produkt, der bare kommer i nærheden af deres brugeroplevelse.”

Han sammenligner også Nokia med en brændende olieboreplatform, hvor de ansatte nu kun kan vælge enten at brænde op, eller springe i de iskolde bølger nedenunder. Det skriver Berlingske.

Mailen til medarbejderne er særlig interessant, fordi Stephen Elop fredag forventes at offentliggøre sine fremtidsplaner for den pressede finske virksomhed.

Læs også:
 – Nokia dropper den første MeeGo mobil
 – Analyse: Nokia skal satse på Windows Phone