Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia chef: Vores mobiler kommer ikke i nærheden af iPhone

Nokia chef: Vores mobiler kommer ikke i nærheden af iPhone

Nokias nye topchef erkender i en intern mail, at selskabets mobiler ikke kan måle sig med Apples. En ny strategi er under opsejling.

Nokias tidligere topchef Olli-Pekka Kallasvuo blev i september sidste år, skiftet ud med Stephen Elop, der har haft højtstående placeringer i både Microsoft og Adobe.

Nu kommer den nye Nokia CEO med sin første virkelige baske melding, om den hæderkronede finske mobilproducent.

I en usædvanlig direkte mail til medarbejderne i koncernen, sætter Stephen Elop sig selv i scene, som en noget mere handlekraftig topleder, end hans forgænger, som af teleanalytiker John Strand, er blevet anklaget for, kun at være i stand til at sælge sovepiller.

Stephen Elop tiltrådte som CEO i Nokia i efteråret 2010.
Stephen Elop tiltrådte som CEO i Nokia i efteråret 2010.

Elop: Apple er foran

I mailen til medarbejderne, som techsitet Engadget har fået fingrende i, skriver Elop blandt andet: "Apple solgte den første iPhone i 2007, og vi har stadig ikke et produkt, der bare kommer i nærheden af deres brugeroplevelse."

Han sammenligner også Nokia med en brændende olieboreplatform, hvor de ansatte nu kun kan vælge enten at brænde op, eller springe i de iskolde bølger nedenunder. Det skriver Berlingske.

Mailen til medarbejderne er særlig interessant, fordi Stephen Elop fredag forventes at offentliggøre sine fremtidsplaner for den pressede finske virksomhed.

Læs også:
 - Nokia dropper den første MeeGo mobil
 - Analyse: Nokia skal satse på Windows Phone

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Webhiker 11-02-2011 00:36:00

Jeg troede det var slået fast at det omtalte memo er falsk !!! Det er fyldt med faktuelle fejl en chef for Nokia aldrig ville lave. Måden det er skrevet på tyder på det er skrevet af en amerikansk analytiker, der har meget ringe kendskab til Nokia. Personligt finder jeg det rystende at flere og flere hjemmesider ukritisk blot citerer denne historie.

0 0
chris 10-02-2011 15:13:34

Jeg ved ikke rigtig, om jeg er enig i at brugeroplevelsen er SÅ meget efter IOS.
Personligt synes jeg IOS er temmeligt kedeligt og begrænset. Jeg forstår egentligt godt Nokias problemer med Symbian når kritikerne siger de skal gøre noget ved UIet. Jeg havde en Nokia 5800 på et tidspunkt en af mine kollegaer havde en Iphone 3. Så var der stor ståhej fordi der kom folders til IOS. Det kunne symbian allerede. Så lidt senere så kunne Iphonen multitaske. Kæmpe nyhed. Det virkede bare på symbian.Allerede på det tidspunkt virkede trådløs filoverførsel mellem PC og Symbian upåklageligt.

Hvis jeg nu idag skulle skifte min N8 med en anden platform.
Så ville jeg miste det bedste kamera på en mobiltlefon.
OVI maps navigation. Den bedste navigationsløsning på en mobiltelefon.
En de bedste bygge- og samtalekvalitet på en mobiltelefon.
Software fra Nokiabetalabs. Swype og bubbles er superfede propgrammer.
De her ting er nogle jeg bruger hver dag.
Hvad ville jeg få til gengæld.
En bedre kalender. et mere fancy UI med ikoner, der ligner noget fra en pose vingummi. Større udvalg i prutteapps og en masse andre gode ting selvfølgelig.
det er jo kun min mening, dette her. Og det bliver spændende at høre imorgen hvad Stephen Elop har i posen.

0 0
Jøren 10-02-2011 18:10:05

Enig hr. Chris.
Jeg fik lige min N8 idag, og har nu udbyttet alt hvad der hedder iPod Touch, for den lugter langt væk af kedelig brugeroplevelse, og dårlig lydkvalitet :(!
Kommer nok til at købe en ny gameboy, for jeg kommer da 100% sikkert til at savne de fede apps til min iPod, men de fleste kan man heldigvis få i OVI store :)!
Min N8 virker upåklageligt, høretelefonerne der følger med slår de hvide til min iPod rigtig meget hvad angår lydkvalitet, og de smarte knapper derpå gør også funktionaliteten noget bedre! :)
I det hele taget synes jeg ikke Nokias telefoner er opreklamerede nok! selvfølgelig har en iPhone jordens hidtil bedste design, men hvad hjælper det når man bliver nødt til at putte det i en plastic/gummivover, fordi det ellers går i stykker? N8's Gorilla skærm skulle gerne kunne holde til det meste! Hvad er jeres erfaringer med ridser i skærmen på en gorilla-skræm?

0 0
Jan Møller Christensen 10-02-2011 20:01:43

Jeg har for 3 uger siden skiftet min snart 4 år gamle N73 ud med N8. Og må sige jeg ikke mangler noget i brugeroplevelse. Kan den forbedres så fint for mig, men ved snart ikke hvad det sku være. Har aldrig haft iPhone eller en android, så det er svært at lave en sammenligning.
Synes bare det er synd hvis ikke Nokia får den credit de fortjener.

0 0
Søren 10-02-2011 13:48:45

Jeg er stor tilhænger af Nokia - og er iøvrigt også tilhænger af at støtte europæisk industri.

Nokia har imidlertid haltet lidt efter...Egentlig forstår jeg det ikke. De bruger 22 mia. på forskning, hvert år.

Men jeg har en SE Xperia 10 mini og en gammel N)% 8Gb - og står over for mit næste køb... Skal jeg svinge over til æblemaskinen eller HTC... Det har jeg svært ved. Så jeg håber E7 har fået rettet op på brugervenlighed og browserproblemer

For hvad angår lyd og slidstyrke er min Nokia langt bedre end min kærestes HTC eller en del af vennernes I-phones

0 0
Durante 10-02-2011 07:54:00

Smuk udtalelse. Ganske vist ikke videre positiv udmelding, men hvis det kan medføre til en bedre brugerflade og internetmuligheder (browser, instant messenger ect.), så er jeg på nokiavognen igen

0 0

Om brug af cookies