Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia dominerer på Windows Phone

Nokia dominerer på Windows Phone

Nokia fortsætter med at tage markedsandele fra Samsung og HTC, og styrker dermed deres position på Windows Phone.

Tidligere på året overtog Nokia førertrøjen i ræset om at være størst på Windows Phone, og siden er markedsandelene steget markant.

Siden januar måned er Nokias markedsandele steget fra 22 procent til hele 59 procent i juli måned, viser en ny analyse fra Localytics.

I samme periode er Samsung og HTCs position på markedet faldet drastisk.

Samsung er gået fra 23 procent til 13 procent, mens HTC er den der har lidt det største tab, er gået fra 44 procent til 21 procent.

Kilde: TNW.com

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henrik 21-08-2012 23:23:55

...når der kommer en ny dreng i klassen, som har overlegent design og unikke apps og funktioner, som de andre ikke har.

Glæder mig rigtig meget til, at se de første resultater af de bedste erfaringer fra Symbian sammen med WP8 i deres kommende modeller. Det bliver stort.

0 0
Kim 23-08-2012 11:56:59

Jeg syntes man bør forholde sig til, at Nokia som sådan ikke tager salg fra de andre producenter. Nokia har bare forøget antallet af solgte WP enheder, der derved for første gang i årevis vinder markedsandele.

Desværre må man jo samtidigt konstatere, at de markedsandele Nokia vinder på WP platformen, ikke tages fra hverken Andriod eller iOS, men direkte fra Symbian.

0 0
Kim Harder 23-08-2012 12:15:40

Det tror jeg ikke holder, det kommer også til, at gå ud over Android og IOS.

Tror nu heller ikke, at Symbian er ude endnu.

0 0
Kim 23-08-2012 13:15:59

Android vinder markedsandele, iOS stagnerer men Symbian taber terræn. Det er helt tydeligt hvor der tages fra.

Om det ændres med WP8 er en anden sag. Med lidt held er det ikke alene Nokias markedsandel der stiger, men Samsung og HTC der også kommer til at sælge flere enheder end i dag.

Symbians sidste "grand stand" er 808 Pureview. Jeg tror ikke på at vi vil se nogle nævneværdige andre nye modeller på platformen. Salget er svundet alt for hurtigt i forhold til budget, og i stedet for at forsøge at vinde de tabte markedsandele tilbage til Symbian, vil Nokia gå benhårdt efter at vinde dem på WP.
Alt andet vil være at tisse i bukserne for at holde sig varm.

0 0
Henrik 23-08-2012 15:45:10

Jeg er sådan set enig med det meste. Men jeg tror at du er for optimistisk mht. Android. Ja, Android vinder markedsandele pt, men det er primært på de lave fællesnævnere - dvs. det marked der er mest volatilt og mindst penge at tjene. Det kan MEGET hurtigt ændre sig. I hi-end er Android også godt med med Samsung GS-III, men det er pt. den eneste topmodel i Android lejren der overhovedet at værd at betragte - hvilket faktisk er lidt sørgeligt.

Desuden har Android en hel del problemer med at tjene penge til udviklerne - det kommer til at ride Android som en mare, når først Windows Phone får bare moderat markedsandele.

0 0
Kim 23-08-2012 16:07:09

Alt det er jeg med på, jeg tror nu også på at Android stille og roligt vil begynde at tabe markedsandele til WP - særligt når der kommer slates (Microsoft'sk for tablet) på markedet. Synergien mellem smartphone, slate, PC og x-box (grrr er en Playstation kind of guy) er så store at det bør kunne trække kunder i biksen.

Særligt fordi Android er så elendigt - sorry - ligegyldigt på tablets.

Jeg snakker om as-is. Og der kan det være svært at se det som en sejr for Nokia at de kun har formået at konvertere en relativ lille del af kundebasen til WP. Android og iOS har taget væsentligt større bider af Nokia gamle kundebase.

0 0
Kim Harder 24-08-2012 01:02:48

Ja men det bliver spændende, at se om Adroid mobil brugerne vil accepterer, at blive ved med, at cykle rund i ældre Android OS, som mange faktisk gør. Der er ikke mange mobilenheder endnu, som er oppe på de nye 4,0 og 4,1 udgaver af Android.

0 0
Henrik 23-08-2012 12:13:23

Ja, det er korrekt. Det tyder dog på, at PureView holder lidt stand i dette her kvartal mht. Symbian (udfra antallet af brugere der er online med den).

Men ja, WP har taget primært fra Symbian, men det jeg sikker på kommer til at ændre sig enten i dette her kvartal eller næste - altså det begynder at lave indhug i Android og iOS. Det er bare et spørgsmål om hvornår.

0 0
Kim Harder 21-08-2012 14:56:15

Nu er Windows OS ikke primær system hos nogle af de andre fabrikanter, hvor Nokia har udråbt Windows phone som primær system, det er sikkert grunden til, at Nokia vinder frem. Der man skal have sammenligning, det er mellem OS, og se hvordan det fordeler sig.

0 0
21-08-2012 20:31:05

Artiklen er kun om Windows phone og ikke om markedsandele.
Nokia's andel er flot taget i betragtning af de den nye i klassen og indtil videre sætter standard for winphone

0 0
Kim Harder 22-08-2012 14:42:42

Der står nu markesandel i artiklen. Det skal ses i forhold til de andre producenters Winphone.

0 0

Om brug af cookies