Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia dropper bogstaverne i mobilnavne

Nokia dropper bogstaverne i mobilnavne

Nokia skiller sig af med bogstaver, til fordel for tal. Fra nu af skal Nokias mobiler have navne, som alle kan forstå.

Det er slut med modelnavne ala N8, C3 og X7, fra mobilproducenten Nokia.

Det annoncerer Nokia på sin officielle blog, og forklarer samtidig hvorfor.

Nokia nævner blandt andet, at man ikke ønsker at sætte mobilbrugerne i bås. En bruger af Nokias E-serie, der er henvendt til erhvervskunder, kan nemlig også bruges til både at spille eller chatte fra mobilen. Uden et bogstav foran modelnummeret fortæller Nokia dermed ikke brugerne, hvad de skal bruge mobilen til.  

Vilde med tal

Men lige så lidt Nokia kan lide bogstaver, lige så vilde er de med tal. Så i fremtiden vil Nokias modelnavne indeholde tal, der indikerer prisniveau, og hvor langt serien er nået.

Nokia forklarer, at de derved kan lancere en absolut topmodel, Nokia 900, og en model i den modsatte, og meget prisvenlige ende, Nokia 100. Her vil der så kunne lanceres 99 modeller inden for hver kategori, inden kategorien skal nulstartes og begynde forfra.

Den første model uden bogstaver bliver den kommende Nokia 500

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

03-08-2011 15:24:51

Nokia kan få opbygget et logisk system. Hvis det bare går efter at dele dem op efter pris, så går det jo helt galt når en topmodel falder i pris, derfor bør de principielt holde pris ude.

Hvis derimod eksempelvis vidste at Nokia 900 var en topmodel smartphone, Nokia 800 var mellemklasse og Nokia 700 var en billig smartphone, så kunne det ende med at blive en god service.

HTC burde i øvrigt overveje et lignende system for deres navngivning er akkurat ved at være lige så logisk som symbians brugerflade. Det ene år hedder topmodellen Desire, efterfulgt af Desire HD(som er alt andet end HD) og Z. Så kommer Desire S som vel er den nye topmodel, men nej for det er Sensation.

0 0
Tommy 04-08-2011 19:50:28

nokia 900 vil være topmodel
500 (som er på vej) er en melleklasse / billig smartphone...

Jeg ved så ikke om de også laver samme system med deres touch n' type typer a la c3 mv og giver dem 300nummeret, men det ville være logisk

0 0
Nino 03-08-2011 10:37:53

De bruger hotelværelse reglen. Første tal er sal, og sidste (alle) tal er værelsenr. Tror faktisk det er en god ide når de nu spytter mange forskellige modeller ud.

0 0
labodilsen 02-08-2011 14:10:53

synes ikke dette er meget nemmere at huske end de andre model betegnelser.

Tror nokia skal give dem lidt "kæle/øge" naven ogsåp. så kunne Nokia 500 hedde Nokia Cheakskate f.eks. :)

0 0

Om brug af cookies