Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia dropper OVI

Nokia dropper OVI

Navnet ‘OVI’ bliver nu droppet på alle Nokia’s tjenester, og erstattes simpelthen af ‘Nokia’.

I 2008 lancerede Nokia OVI, der bruges i Nokia’s tjenester, som for eksemel OVI Store, OVI Maps, og så videre.

Men nu bliver OVI droppet, meddeler Nokia.

Fra sommer og frem til 2012 vil navnet OVI langsomt blive udfaset.

-”Vi har taget beslutningen om at ændre vores branding af tjenester fra OVI til Nokia. Ved at samle identiteten på vores tjenester under ét brand, i stedet for to, vil vi styrke det stærke overordnede brand Nokia,” fortalte Nokia’s markedsføringschef Jerri DeVard.

OVI er finsk, og betyder ‘en dør’ - i dette tilfælde en dør til Nokias tjenester.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

David 22-05-2011 22:28:18

"Generelt er det en kendsgerning at salget af apps går laaaangt bedre på Ovi end det gør på Android"

Laaaangt bedre er måske at overdrive lidt?.

Både OVI og Android ligger helt i bund, begge med under 5% af det samlede salg, det er dog rigtigt at OVI har 0.2% mere salg end Android market.

http://mynokiablog.com/2011/02/17/ovi-store-higher-revenues-than-android-market/

Hverken OVI eller Android Market er i nærheden af Apple hverken i kvalitet eller indtjening.

Jeg har selv en N8, og lige så meget som jeg elsker min N8, så er jeg dælme frustreret over hvor dårlig OVI store er i sammenligning med AppStore. Selv de samme programmer er tit langt ringere på N8.

0 0
Henrik 22-05-2011 23:21:58

Den undersøgelse kender jeg godt, men den er også ved at være temmelig gammel (læs: mere end et halvt år gammel). Nu har jeg selv udviklet apps til alle tre platforme, og min erfaring er et Apple indtager en 1. plads, Ovi som en klar nummer 2 og Android på en meget pinlig 3. plads.

Det er en oplevelse jeg ikke står alene med. Jeg kender rigtig mange i branchen som i den grad er skuffet over Android..og samtidig overrasket over Ovi's performance (ingen havde ventet dette, hvilket selvfølgelig ikke kan undre).

Specielt de sidste 3-4 måneders tid er Ovi begyndt at rykke for alvor. Jaja, den kom fra et ret lavt punkt, men hastigheden der sker med er ganske fornuftig nu.

Du har ret i, at Apple's app store kvalitetsmæssigt ligger over Ovi (og Android!). Det var heller ikke det jeg diskuterede, men derimod Android Market's helhedskvalitet.

Android Market har en del problemer som Ovi ikke har. F.eks. ting som dårlig betalingssystem, ringe operatør dækning på betaling, fragmentering som stort set ikke kan håndteres fra udviklerens side på submission tidspunktet, ringe kvalitetskontrol (langt dårligere end Ovi) og ringe søgefunktion (ja, den er bedre i Ovi nu, hvilket er ret ironisk når tænker på det er Google).

For at føje spot til spe, så er Sony Ericsson's XPeria Play, som ellers var udråbt til eet af de store håb mht. at tjene penge på Android apps (og især spil selvfølgelig) indtil videre været en kollosal skuffelse for de der har launch-titler ude til den. Det er bare noget der slet ikke fungerer på Android endnu. Salget er lavere end til Windows Phone 7(!!)

0 0
Kristian 22-05-2011 19:58:20

Er faktisk blevet meget bedre end den var før..

Selvfølgelig er den ikke på linje med Android Market og App-Store'en, men den er ikke 120 kilometer bagud som tidligere, men nu kun 12? ;-)

Den er blevet mere brugervenlig og stabil, og har fået en del gode programmer man faktisk kan bruge til noget.

Men det er jo lige meget, Nokia kommer nok alligevel til at bruge Windows i stedet for??

0 0
Henrik 22-05-2011 21:24:01

At Android Market skulle være bedre end Nokia/Ovi Store, er dælme en sandhed med meget store modifikationer. Generelt er det en kendsgerning at salget af apps går laaaangt bedre på Ovi end det gør på Android, og derfor en langt bedre store for udviklere. Android har hypen, men ikke performance'en. Antallet af apps i Ovi er også oppe på omkring 100.000 nu, og hastigheden af nye apps der tilføjes ser ud til stadig at stige. Der er også over 5 millioner daglige downloads, hvilket er det dobbelte ifht. 4 måneder siden.

Der er også et sundt antal af nye QT apps der, og der kommer nye hver uge. Kvaliteten er hel i top også.

Nokia/Ovi er meget langt fra at være en død sild.

Jeg har fulgt både Apple App store, Android og Nokia/Ovi tæt de sidste par år, og konklusionen indtil videre at det kun er Apple og Nokia der har en kommerciel levedygtig store. Men selvfølgelig bliver Android bedre og bedre, så mon ikke det kommer.

0 0
David 16-05-2011 19:36:31

Uanset hvor meget de skifter navn, er de stadig en død sild :)

0 0
KimDotDK 16-05-2011 22:05:04

Hvor er det dog dejligt, at vi har eksperter som dig..

0 0

Om brug af cookies