Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia er størst på Windows Phone

Nokia er størst på Windows Phone

Nokia har taget førertrøjen i kapløbet om at blive den største Windows Phone producent.

Nokia har længe været bagud på smartphone-markedet, men er siden sin lancering af Lumia 800, på vej tilbage.

Ifølge seneste tal fra Strategy Analytics, så er Windows Phone i fjerde kvartal 2011 steget med 36 procent til 2,7 millioner solgte enheder, det skriver symbian-freak.com.

Tidligere var det HTC der var størst på Windows Phone markedet. Men det billede har ændret sig siden Nokia lancerede deres Lumia serie, som nu har opnået 33 procent markedsandel og et salgstal i fjerde kvartal på 0,9 millioner enheder.

Et tal der ifølge Strategy Analytics vil stige i takt med at Nokia får udbredt sine produkter.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henrik 06-03-2012 11:26:10

"Nokia har længe været bagud på smartphone-markedet"

Definer "længe". De har haft en solid 2. plads på smartphone markedet delt op i fabrikanter i over et år (og før det var de selvfølgelig nr. 1). Det er selvfølgelig bagud ifht. nr 1. som er Apple nu.

At Nokia skulle være på vej tilbage markedsandelsmæssigt er der iøvrigt heller ikke nogen indikation på endnu. Lumia salget går ok - fordi operatørerne sluger dem, men ifht. hvor meget markedsføring der er blevet lagt i det, er det faktisk ikke synderligt imponerende. N8 solgte stadig bedre for et år siden end Lumia'erne har gjort det indtil videre, men jo det går da.

Foreløbig ser det bare ud til at WP kannibaliserer på deres Symbian salg (som iøvrigt hele tiden har haft det største salg i deres portfolio). Dvs. at deres samlede smartphone salg er nogenlunde konstant indtil videre, bare med en større og større andel WP devices.

0 0
Katron 11-03-2012 13:32:50

@Henrik

Kunne ikke være mere enig.
Nokia har fået meget skældud de seneste år, og dette har været grund til, at især de danske app udviklere har svigtet Symbian, grundet kundernes skift væk fra Symbian over til iOS og Android.
Jeg var næsten selv begyndt at tro at jeg var en af de få der havde en Symbian 3 telefon her i landet.

Men så bliver man forvirret når man så ser salgsstatistikker fra danske teleudbydere, hvor man baseret på de lidt dyrere modeller af smartphones, kan se sig til, at feks. Nokia N8 i 2011 var den tredje bedst sælgende smartphone i danmark, baseret på enkeltstående modeller, kun overgået af iphone 4 og 4s. Tager man billigere smartphones med også, ligger Symbian modellerne stadig rigtigt godt igennem 2011, hvilket ikke er det indtryk man får, når man læser om Nokia og Symbian 3 på bla. mobilsiden.

Symbians dårlige omtale er startet ud af medierne, og blevet selvforstærket, ved at give app udviklere den tro, at der ikke bliver solgt nogle enheder overhovedet. Dermed bliver app udvalget svagere og svagere, hvilket blot får flere og flere til at vælge vores nordiske naboer fra.
Det er en underlig verden vi lever i, og jeg er overrasket over at mængden af mainstream købere er så stor som den er.

0 0
Jacob Smidt 06-03-2012 12:10:51

Ved ikke hvor du har dine tal fra, men tror du er kommet til at kigge på det samlede salg af mobiltelefoner, for da er det korrekt at Nokia er størst, men inden for smartphones er de ikke:

http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS23123911

Denne statistik er fra Q3 2011 ...

0 0
Henrik 06-03-2012 13:00:35

Det er rigtigt at de blev overhalet af Samsung i Q3 2011, men de vandt 2. pladsen tilbage i Q4 2011. Uanset hvad, kan man ikke tale om at være bagud når man er top 3 af smartphone fabrikanter.

Sony Ericsson (Sony), LG osv. - DET er bagud.

0 0
Henrik 06-03-2012 13:04:35

Det giver heller ikke mening, at opdele smartphones og feature-phones mere. Man burde istedet tale om low-end og high-end smartphones. En ny S40 telefon i dag kan de samme ting som en smartphone kunne for et par år siden.

0 0

Om brug af cookies