Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia fokuserer på fremtiden

Nokia fokuserer på fremtiden

Nokia brugte sidste år over 42 milliarder kroner på research og udvikling. Det skal holde dem foran Apple og Google.

Nokia har på det seneste fået stor konkurrence fra selskaberne Apple og Google, som begge er frontløbere inden for fremtidens produkter. På samme tid kæmper den finske gigant mod de traditionelle mobilproducenter Samsung, LG, Sony Ericsson og Motorola.

Derfor vil Nokia ikke komme bagud, og det viser sidste års budget tydeligt. Lidt over 42 milliarder kroner, 11 procent af det samlede nettosalg, blev brugt på research og udvikling. På samme tid har Nokia over 30.000 ansatte, som beskæftiger sig med research, mens 700 er ansat i Nokias langsigtede udviklingsteam.

Nokia Research Centre er desuden en global organisation med afdelinger i både England, USA, Kina, Schweiz og Finland.

 - "Lige nu kigger vi på ting, som kunne være relevante for Nokia i 2015. Det kunne være patentet på et produkt, som er relevant i 2015, mens selve produktet er endnu længere væk i fremtiden", fortæller Leo Kaerkkaeinen, en af cheferne i Nokia Research Centre, til nyhedsbureauret AFP.

Han kunne ikke fortælle om specifikke industri-hemmeligheder, så som hvad Nokia arbejder på. Men han slog fast, at udviklerne starter med et udgangspunkt, hvor alt er muligt.

 - "Vi leger med mulighederne. Måske vil vi med tiden gro vores mobiltelefoner i en potte ligesom en plante, eller måske kunne du printe en ny telefon", joker han til sidst over for AFP.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies