Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia gør klar til ny patentkrig

Nokia gør klar til ny patentkrig

Den finske mobilproducent Nokia sagsøger nu producenter af mobiltelefoner og tablets – og gør klar til ny patentkrig.

Nokia mener producenterne HTC, Research In Motion og Viewsonic har brugt en række af deres patenter, derfor trækker de nu selskaberne i retten i Tyskland og USA. Nokia er markedsleder indenfor mange teknologier, som er nødvendige for at lave gode mobile enheder.

-”Vi har allerede givet licenser til vores standardpatenter til mere end 40 selskaber. Selvom vi havde håbet vi kunne undgå retsager, så er Nokia nødt til at gøre dette for at stoppe uautoriseret brug af innovationer og teknologier”, siger juridisk direktør i Nokia Luise Pentland i en pressemeddelelse.

I alt drejer det sig om 45 patenter, som Nokia mener konkurrenterne har benyttet sig af uden tilladelse.

Du kan læse nærmere omkring disse retsager i pressemeddelelsen, som er udsendt af Nokia onsdag den 2. maj 2012.
  

Læs også:
 - Hvad betyder patent, varemærker og designbeskyttelse

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ole Christensen 03-05-2012 13:48:57

Så lidt innovativ Nokia har været på smartphone fronten de sidste mange år, er det ikke just patenter på NYE banebrydende teknologier der er tale om.
Derfor, hvis de skal nå at få lidt penge ud af det inden også deres patenter bliver forældet, er det måske ved at være sidste chance..(?)

0 0
Kim 03-05-2012 14:32:18

Du kan sagtens have ret i at det ikke er nye patenter der brydes. Men du har på ingen måde ret i at Nokia ikke er innovative, men lad det ligge.

Problemet er at virksomhederne ikke betaler de licenser som resten af industrien gør til Nokia - der trods alt har en RIGTIGT stærk portefølje, efter at have drevet udviklingen på mobilområdet i årtier. Det så vi da Apple krøb til korset, og det vil tyde på at de her drenge her får det hårdt.

0 0
Ole Christensen 03-05-2012 14:44:55

"Men du har på ingen måde ret i at Nokia ikke er innovative, men lad det ligge."

Det er jo lidt svært.. ;o)

Kan du fortælle mig præcis på hvilke områder Nokia har vist de er innovative, de seneste år?
Det at de nu er kommet med deres Windows smartphones gør det ikke alene.
Det er blot en platform som de har opnået en vis eksklusitivitet på ifbm. samarbejdet med MS.
Der er flere andre producenter der også laver og udgiver smartphones med Windows, så hvad kan en Nokia smartphone idag som andre Windows-mobiler ikke kan? (eller andre med andet OS installeret, for den sags skyld).
Det er nok det der er deres største udfordring. Nemlig at være banebrydende og innovative.
De ligger stadig i slip-vinden af de andre spillere på markedet, imo.

0 0
Kim 03-05-2012 15:11:25

Men det har jo intet med innovation at gøre. Innovation er at skabe noget nyt, eller at væsentligt forbedre det eksisterende.

Samsung og Apple er i nogen grad innovative, resten laver samlesæt. Og det kan man i nogen grad også sige om Apple.
HTC og LG har ikke opfundet noget genialt - at være først på markedet med en dual/quadcore (andre har lavet) er ikke innovation. I alle fald ikke på en måde der kan give patenter.

Når du spørger til "de seneste år", så er det jo logisk at fremhæve Nokias kamerateknologi. For et par år (1,5) siden sendte de N8 på gaden, og den anses stadigt for at være den bedste kameratelefon på markedet. Nu kommer gamechangeren 808 så; Alle der troede de var kommet op på niveau må igen se sig slagne.

Og så har Nokia-Simens jo fornyligt lanceret en ny standard, der fordobler hastigheden på dit 3G net.

Men du har da ret i at langt de fleste smartphones kan det samme som Nokias. Men... det er jo derfor de betaler licens...

0 0
03-05-2012 13:51:42

Du ved som forbruger da intet om hvilke teknologier de gøre brug af inden under "lakken"...

0 0
Ole Christensen 03-05-2012 14:06:23

Næh, men jeg kan da læse:

- such as dual function antennas, power management and multimode radios, as well as to enhance software features including application stores, multitasking, navigation, conversational message display, dynamic menus, data encryption and retrieval of email attachments on a mobile device.

Lyder det some science-fiction for dig..? :o)

0 0
Tommy 03-05-2012 22:55:48

til gengæld ville det være en seriøs kedelig mobil du ville have dig uden disse teknologier! Læg derid deres opfindelse af gsm og så ville det ikke engang være en mobil, men blot et halvtomt plastikcover.

Nokia er ikke ligefrem i front når det gælder markedsandele, men det betyder ikke de ikke er innovative. NFC og HD-voice er en af nutidens/fremtidens teknologier og det vil blive værdsat højt, gæt hvem der har været i førertrøjen med at udvikle disse og ejer patentrettigheder...

Ole det er helt fint du ikke er fan af Nokia eller synes de har bragt noget nyt til bordet længe(det sidste kan du have lidt ret i), men på trods af Nokia's manglende resultater har de mange nye patenter - hvilket ironisk nok faktisk er en af årsagerne til Nokiaz fald fra tronen, for mens Apple og senere hen også android fokuserede mere på brugervenlighed fortsatte Nokia med at udvikle nye teknologier og da fx iphone"1" kom, kunne den jo ikke en tredjedel af hvad Nokia N95 kunne - men de funktioner var bare ikke helt så efterspurgte (markedsføring har dog også en rolle at spille) og den tankegang med teknologi frem for brugervenlighed forstatte i nogen grad frem til 2010 med Symbian og N8 hvor de måtte acceptere nederlaget og skifte over til Windows Phone der må siges at være det fulstændig modsatte nemlig 100% brugervenlighed.

Nu er det så android der går amok i funktioner, men et os der lagger selvom den kører på 1,4ghz dual core og jeg skal give dig, samt det hele ligner noget lavet af en stavblender - men tilgengæld er det billigt og det passer mange godt i disse sparetider. H

Hvem ved hvordan det ser ud om 2 år? Men en ting er sikkert, du skal stadig kunne ringe og gå på nettet! - og hvilke patenter og teknologier skal bruges til dette? Spørg Nokia...

0 0
03-05-2012 14:13:05

Nej, men du ved jo ikke om de har opfundet nye metoder til at udføre disse ting ? Der er jo som regel flere måder at gøre en ting på.

0 0
Kim 03-05-2012 13:40:02

Efter forliget med Apple, som anses for en sejr til Nokia, mener FOSS at Nokia står stærkt.

http://www.fosspatents.com/2012/05/nokias-patent-assertions-against-htc.html

0 0

Om brug af cookies