Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia har ingen intentioner om at genere konkurrenter

Nokia har ingen intentioner om at genere konkurrenter

Efter at Microsoft har købt en del af Nokia, siger den restende del af Nokia, at de ikke vil udnytte alle deres patenter til at genere konkurrenter

Efter at Nokias produktionsenhed er blevet købt af Microsoft står der et Nokia tilbage i Finland som besidder store mængder patenter, som de potentielt kan tjene rigtig mange penge på. Nogen i branchen frygter derfor at de nye Nokia kan gå hen og blive en ”Patent Troll” der opkræver en masse penge og hiver virksomheder i retten, udelukkende for at tjene penge.

Læs også: Microsofts køb af Nokia afsluttes i april

Nokia kommer derfor med en udtalelse om at de ikke ændre deres politik eller vil genere nye eller gamle konkurrenter mere end højest nødvendigt. Udtalelsen kommer efter at den Kinesiske stat har godkendt Microsofts køb af Nokias produktionsenhed. Kina var det sidste bump på vejen for handlen mellem Microsofts og Nokia.

Nokia har aftaler med over 60 af de største konkurrenter, som gør, at de kan benytte patenter under vilkår, som skal sikre fair konkurrence og at der ikke er forskel uanset om det er Apple, Samsung eller Microsoft. Ofte er disse vilkår win-win situationer, da Nokia har patenteret viden som kræver stor forskning og det vil være viden som mange ville skulle bruge unødig meget tid på, selv at forske i. Og der er jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, hvis du allerede kan købe den.

Læs også: Nokia Lumia 2520 anmeldelse - lækker Lumia i stort format [TEST]

Nokia har været i telefonbranchen siden begyndelsen og med en hel række patenter fra de sidste 20 år, er det praktisk talt umuligt, at lave noget der mindre om smartphones, uden at Nokia har et patent du bør betale til.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas Larsen 10-04-2014 19:22:43

Spøjst, det var nu ellers Nokia der startede trenden. Så de nu siger de ikke ændrer politik kan de vel kun mene de lige netop fortsætter med at patent trolle? :)

1 1
11-04-2014 13:58:01

vrøvl!!!!!!
Nokia kunne have tjent meget mere på deres patenter så frem de ikke havde valgt at lave mange af den til standarder i branchen.
Nokia skal selvfølgelig bede om penge for deres arbejde og komme efter dem der ikke vil betale, det kan og skal ikke være anderledes.
bare fordi Nokia har været innovative 10 år før alle andre skal de da ikke straffes. nej vel

0 0
Thomas Larsen 11-04-2014 14:40:33

Næ, det er lige netop pointen ved at det er en standard, de kunne have lavet været med at gøre det til en "standard", så havde "branchen" blevet nød til at finde på noget andet :)

Men det var nu ikke deres gode bidrag til telekommunikationen anno 1980-90'erne vi rigtigt snakkede om, men derimod at "genere konkurrenterne" med deres patenter, og det gjorde de i den grad da Apple kom med iPhone, muligvist fordi de ikke formåede at innovere 10 år før (Medmindre du tror vi går tilbage til dumbphones om 3 år) alle andre i denne omgang :)

0 0
Om brug af cookies