Nokia har nedgang nu, men fremtiden er lys

Nokia kæmper netop nu med en stor nedgang, men mobileksperter spår at fremtiden kommer til at se lys ud for den finske mobilproducent.

Nokia har nedgang nu, men fremtiden er lys

Nokia offentliggjorde i februar måned 2011 samarbejdet med Microsoft, og bekendtgjorde ved samme lejlighed, at de ville satse på Windows Phone platformen til  smartphones.

Kampen om at komme ind på smartphone-markedet bliver for alvor op ad bakke for Nokia, men den er ikke umulig. Analytikeren Neil Mawston mener Nokias andel af det samlede salg af smartphones er faldet til otte procent globalt, mens Nokia på alle solgte mobiltelefoner har en markedsandel på 22 procent. Det skriver Version2.dk.

-”Nokia’s historie er ikke forbi endnu, og jeg tror bestemt heller ikke det vil ske. Nokia er som et stort tankskib, der i samarbejde med Microsoft bliver ustoppeligt når først det kommer rigtigt i gang. Vi skal ikke glemme, at Nokia først for et halvt år siden sendte den første Lumia-model på markedet, en telefon vi i Danmark først fik den 20. januar i år,” udtaler John G. Pedersen, chefredaktør på Mobilsiden.dk.

Han bakkes op af en international analytiker.

-”Det er for tidligt at afskrive Nokia. Nokia er stadig midt i sin overgangsfase til Windows Phone, men har ikke den luksus at have tid. De næste seks måneder bliver kritiske for selskabets langsigtede fremtid, ” siger analytiker Peter Cunningham fra analysefirmaet Canalys.

Tilbage i 2008 stod der Nokia på 40 procent af alle solgte mobiltelefoner på det globale marked. Mobilekspert John G. mener heller ikke, at vi har set det sidste fra Nokia endnu.

-”Jeg ser for mig, at kunderne i telebutikkerne i fremtiden, vil blive mødt af Nokia og Apple som de primære producenter, og så så resten – herunder Android, der vil få en markant mindre plads, end tilfældet er i dag.”

Nokia er bestemt heller ikke glemt i danskernes hjerter. Lumia 800 telefonen har de seneste 8-9 uger været blandt de tre bedst sælgende telefoner på det danske marked.

Mere om fortællingen

Siden vi bragte artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 19/4/2012 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med artiklen; Ascend P1 er klar til verdenKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..