Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia HERE kort kommer måske til iOS og Android

Nokia HERE kort kommer måske til iOS og Android

Nokia satser på navigation og underholdning i bilen, men det skal ikke kun gælde for Windows Phones

Her på siden kunne vi skrive, at Nokia invester mange millioner kroner med navigation og underholdning i software til bilproducenter, men indtil videre er det kun Microsofts Windows Phone der har kunne nyde Nokias HERE kort.

Nu har Pocket-Lint dog spottet to jobopslag af Nokia, som  hurtigt leder tanken hen på Nokia Here Maps. I beskrivelsen står der blandt andet ”skal designe og bygge avancerede lokations baserede apps til Android og iOS”.

Nokia ser dog hellere, at det er andre der laver kortet, for i beskrivelsen står der også, at udviklingen sker omkring en mobile SDK. Så det er altså andre tredjepartsapps, der kan benytte Nokias kort services. Amazon bruger allered Nokias kort i Kindle Fire.

Nokia udgav en web-version af deres HERE Maps, da Apples egne kort siden 2012 ikke just har fungeret som forventet. Men webudgaven var en noget skrabet version af Nokias roste offline kort, som også bruges til Garmins navigationsenheder. iOS app’en blev skrottet i 2013 på grund af iOS7 inkompatilitet.

I 2012 viste Nokia også en Android-prototype af deres kort til Pocket-Lint, men det nåede aldrig markedet. Men nu hvor smartphonedelen af Nokia er eget af Microsoft, har den resterende softwaredel frie tøjler til at kunne udvikle til alle platforme.

Har du prøvet Nokias HERE kort? Håber du det kommer til Android og iOS eller er du tilfreds med Google Maps?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Alex Henriksen 07-05-2014 19:33:29

Jeg købte en Nokia Lumia 720 og her koster Here Drive penge, godt nok kun 107 kr, men det er en ommer Nokia.

0 6
Ylle 08-05-2014 00:26:44

Det er i hvert fald helt og aldeles løgn.
Jeg har selv samme telefon, og jeg har ikke skulle betale for noget som helst. Og helt generelt er Here Drive, og de andre Here ting, gratis på alle Lumia telefoner, og har altid været det.
Ved ikke lige hvad du ville opnå med sådan en kommentar ?

5 0
Peter Lyck 07-05-2014 12:35:54

Jeg købte for nyligt en lumina 520 netop for at få Nokia Here og Nokia Drive.

Fordele og ulemper ved de to systemer:
Google Maps er flottere og fungere bedre som atlas og fordybelse. Luftfotos til Nokias kort er forfærdelige
Nokias kort kan downloades og dermed bruges uden for landet. Som navigation er Google Maps uintelligent og kun en nødløsning. Nokias Drive er på mange måder på niveau med en normal bilnavigation.

Med andre ord så synes jeg Google Maps har styrker hvor Nokia Here har svagheder og omvendt. Hvis det kommer til en fornuftig pris og derudover til samme vilkår som på Lumina-telefonerne, så kan det bestemt anbefales hvis man har brug for de ekstra funktioner.

1 1
Tommy Lindegaard 07-05-2014 12:56:24

Jeg er meget enig i dine betragtninger. Jeg bruger min Lumia 920 lige så snart jeg skal i bil eller til udlandet, men er jeg hjemme i København, eller andre stedkendte steder, så er Google det bedste til lige at finde luftfoto eller anden leg.

1 1

Om brug af cookies