Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia igen klar med nyeste sikkerhedsopdatering før Google

Nokia igen klar med nyeste sikkerhedsopdatering før Google

Nokia er igen kommet Google i forkøbet og har udsendt den seneste sikkerhedsopdatering fra september måned til Nokia 5 før Google.

Foto: Mobilsiden.dk

Nokia har før overrasket positivt, når det omhandler udsendelse af opdateringer til dets smartphones, og nu gør den tilbagevendte producent det igen.

Læs også: HMD Global bekræfter: Alle vores Nokiaer får Oreo

Nokia har nemlig allerede udsendt den seneste sikkerhedsopdatering til den ene af de nye smartphones - mere præcist Nokia 5. Opdateringen fylder 142 MB og indeholder alle de seneste sikkerhedsrettelser, som altså retter både fejl og sårbarheder. Det skriver hjemmesiden Nokiapoweruser.

Foto: Nokiapoweruser.com

Det betyder, at Nokia 5 er den første Android-smartphone, som får de nyeste sikkerhedsopdateringer fra september måned. Måske mere imponerende er det, at det er lykkedes Nokia at udsende sikkerhedsopdateringen før Google har udsendt den til dets Nexus- og Pixel-smartphones. Normalt plejer Google ellers at være den første producent til at udsende sikkerhedsopdateringer, hvorefter der kan gå helt op til adskillige måneder, før de lander på mange andre Android-telefoner.

Det er ikke første gang, at Nokia er kommet Google i forkøbet med udsendelsen af en sikkerhedsopdatering. I juli måned udsendte firmaet bag de nye Nokia-telefoner, HMD Global, den seneste sikkerhedsopdatering, før den ankom til Googles telefoner.

Ligesom Google kører Nokia med en ren Android-udgave, hvor der ikke er ændret i brugerfladen eller tilføjet et væld af ekstra funktioner, som det ses i telefoner fra eksempelvis Samsung og LG. Det tillader HMD Global at udsende softwareopdateringer hurtigere end mange af konkurrenterne - og i efterhånden flere tilfælde de små softwareopdateringer før Google.

Læs også: Nokia overhaler Google på opdateringsfronten

Nokia har desuden også bekræftet, at alle dets fire nye Android-smartphones bliver opgraderet til Android O - selv den billigste Nokia 3, som kun koster 1.200 kroner. Blandt telefoner i denne prisklasse kan det normalt ellers ikke forventes, at de modtager en stor opgradering til næste Android-version. Nokia, derimod, ser altså ud til at prioritere lynhurtig udsendelse af den seneste software ganske højt.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies