Nokia indleder mobilkrig

Symbian er presset af Apples iPhone og Google Android styresystem, men modoffensiven starter nu fortæller de på den oficielle blog.

Nokia indleder mobilkrig

Symbian styresystemet er stadigvæk ledende på markedet for smartphones, men med opstandelsen af Apples iPhone og Googles Android styresystem, har Symbian igennem længere tid mistet flere og flere markedsandele.

Det skriver Business.dk

Linux operativsystemer (som for eksempel Google Andoid og Palms webOS), havde ifølge analyseinstituttet Gartner 14 procent af det totale marked i første kvartal – sammenlignet med 8,5 procent for et år siden.

Nokia er klar over at presset stiger, og har blandt andet valgt at lade det Linux baserede MeeGo overtage rollen som styresystem på deres N-modeller fremover.

Krigen starter nu

Anssi Vanjoki er ny Executive Vice President for Mobile Solutions hos Nokia, på den officielle Nokia-blog fortæller han at modoffensiven starter nu.

 – “Jeg er engageret i, måske endda besat af, at få ført Nokia tilbage til at være nummer et inden for high-end-enheder. Vi har alle aktiverne – inklusiv R&D og produktudvikling – til at producere killer-smartphones og mobile computere, der ændrer markedet,” fortæller han.

Selvom det lyder flot og selvsikkert, fortæller han også at han ikke ser det som nogen nem opgave.

Emnet er ikke færdigdebatteret

Redaktionen har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden gik et skridt videre. 7/7/2010 gik vi videre og publicerede nyheden om Mobilspionage er på vej til Danmark – Læs her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.