Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia: Ingen plan B, hvis Windows Phone fejler

Nokia: Ingen plan B, hvis Windows Phone fejler

Nokia satser alt på styresystemet Windows Phone, og benægter at der findes nogen anden udvej, end at få succes med det.

Siden Nokia i februar annoncerede samarbejdet med Microsoft om at gøre Windows Phone til deres primære styresystem, har Nokia holdt fast i, de er hundrede procent angagerede i WP. 

Nu siger Nokia-overhovede Stephen Elop i et interview til CNBC, at Nokia ikke arbejder med nogen plan B. 

-"Plan B er at sørge for, at Plan A er en succes. De vigtige ingredienser for succes er til stede, forbrugerne siger, at Windows styresystemet er rigtig godt. Ved at forene styrkerne fra vores hardware, software og services, tror vi på, at vi har opskriften på en stor succes," sagde Elop blandt andet i interviewet. 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

B. Kloster. 14-06-2011 22:12:37

Jeg håber Nokia og Microsoft får massiv success med samarbejdet. Har selv fået en android top-mobil (samsung galaxy s2) efter mange glade år med en ældre Nokia classic. Nokia'en er røget på gulvet ca. 149 gange men fungerer endnu perfekt (nævn bare Et andet mærke der kan klare det). Fra android market har jeg hentet Launcher7 så min SGS2 kører næsten som en Wp7 phone hvilket jeg syntes er mere attraktivt end android brugerfladen.
Så en Nokia WP7 ville være perfekt til mig.

0 0
14-06-2011 20:53:21

Udover at plan A har noget at gøre med WP7 så kunne det være smart hvis Nokia snart kom med nogle detaljer om deres kommende WP7 smartphone. Hvis folk vidste hvad de kunne forvente, så er der formentlig nogle som ville være klar til at vente på den, men de siger ikke meget.

Med andre ord så er de lovligt lukkede omkring plan A. At de ikke har nogen plan B skyldes vel at hvis plan A fejler så bliver Nokia historie.

0 0
Henrik 14-06-2011 21:08:02

Apple klarer sig da udemærket med at holde kortene tæt. Eftersom alle har kritiseret Nokia for at plapre for meget om kommende ting tidligere, så kan man vel næppe klandre dem for at ikke at plapre for meget? ;-)

Rygtemøllen snakker om en N8-agtig spec'et device med en 1 Ghz-something CPU og grafikchip, i et medium prislag.

0 0
14-06-2011 21:54:44

Forskellen på Apple og Nokia er at vi jo stort set altid ved hvad der kommer fra Apple, en ny mobiltelefon med iOS som afløser en ældre model. Nokia er derimod ude i en relancering hvor rygterne siger at der kommer noget til efterårs så er der stadigt lang tid til.

Hvis du har ret og den kommer til at koste i omegnen af 3000kr, hvilket umiddelbart lyder rimeligt, men på den anden side signalerer at Nokia ikke har ambitioner om at blande sig i toppen hvilket er temmelig undervældende.

0 0
Kim 14-06-2011 22:15:56

PeterL - nøjagtigt hvad skulle Nokia gøre, der ville stille dig tilfreds?

0 0
15-06-2011 07:37:02

Skabe nogle positive forventninger om at de igen kan lave komplet produkter, frem for kun at fokusere på enkeltdele som de gjorde med n8.

0 0
Kim 15-06-2011 08:36:40

Det har nu typisk været Nokias strategi, at vælge et fokusområde at gå all-in på. Og hardwaremæssigt kan Nokias kamera sagtens overleve et par generationer nu, hvilket frigiver ressourcer til andre områder.
Samtidgt brugte de jo også en hel del krudt på både Symbian3 og MeeGo. To aktiviteter der nu er nedlagt. Jeg ved ikke helt hvilke funktionaliteter der er du syntes at mangle i N8 - ud over at jeg godt ved at du ikke syntes om selve softwaren.
Nokias GPS løsning er også markedets bedste, og man må jo forvente fuld intergration af windows services. WP7 har pt det hurtigst voksende app marked, så der burde også være noget for dem der er til det der.

Jeg har en klar forventning og at Nokia igen leverer markedets bedste håndsæt. Og som en helt ny situation, er der nogle andre der leverer softwaren - Nokias opgave er jo den letteste i verdenen for dem! Der er stadigt ingen der leverer lige så stabile telefoner rent hardwaremæssigt.

0 0
Kim 15-06-2011 08:46:07

PS: Nokias antenne og audio er markedets bedste, og batterilevetiden er på top 3 (det kan WP7 naturligvis hurtigt ændre på). CPU og GPU er på niveau eller over Iphone4 i benchmark-tests.
Der er HD ud (720p) via HDMI. og USB on-the-go.

Jeg har altså svært ved at se din kritik, hvad er det der mangler? Ud over at du ikke kan lide OS'et. Den del er jo løst.

0 0
Henrik 15-06-2011 11:06:31

Mht. Symbian softwaren. Den er altså ikke så slem heller. Jeg lånte en test N8 ud til een af mine kollegaer i weekenden. Han render normalt rundt med SE XPeria Play (Android), han var faktisk positiv overrasket. Hans største kritikpunkt var faktisk det at sætte shortcuts ind på homeskærmen og så den manglende "splitscreen" ved indtastninger, hvilket jeg er meget enig i er klodset. Resten var mest en vanesag for ham, og han mente også at der var op til flere ting han synes virkede virkede bedre og mere responsiv end på hans XPeria Play Android device.

Mht. hardwaren - ja, der var det ikke overraskende, at han synes den er enorm lækker. Det er vist de fleste kan blive enige om.

Mht. software, jeg glæder mig personlig meget til Anna updaten til N8, den fikser stort set alt det man kan kritisere ved softwaren. Har prøvet Anna, og især splitscreen indtastning, browseren og homeskærmen kan mærkes.

0 0
15-06-2011 16:15:29

Hvis du tager et kik på John G's anmeldelse af HTC Sensation så giver han den meget kritik for ikke at være konsistent eller nyskabende, hvilket jeg er enig i(modsat mange andre). Det samme gælder Symbian, men det forhindrer jo ikke folk i at købe hverken N8 eller HTC Sensation. Men som Henrik skriver så kommer Anna og så må vi se om ikke det løfter symbian, jeg går ud fra at mobilsiden dækker emnet når det sker.

Bemærk i øvrigt at jeg på ingen måde vil kalde Android for perfekt, udover Android Marked så er der også andre dele af Android som godt kunne trænge til en seriøs finpudsning. Men modsat google så har Nokia haft et par årtier at udvikle mobiltelefoner og den udvikling gik stort set i stå samtidigt med at den første iPhone kom.

0 0
Henrik 15-06-2011 17:55:30

"Men modsat google så har Nokia haft et par årtier at udvikle mobiltelefoner og den udvikling gik stort set i stå samtidigt med at den første iPhone kom."

Jeg kan godt se hvad du mener med dette, men det er ikke helt rigtigt. Nokia har skam altid lavet masser af udvikling, men ikke med ret meget opmærksomhed på "user experience" (jvf. at de nu kan malke Apple for en halv milliard Euro nærmest ved at knipse med teknoligi-patent-fingeren).

Det samme kan siges om alle andre mobil fabrikanter. Det Apple gjorde var, at sætte en ny "user experience"-dagsorden, som alle andre så efterhånden er med på nu. De første versioner af Android før v.1.0 lignede iøvrigt ret meget hvad man kender før iPhone-area'en.

0 0
16-06-2011 08:28:49

Ja men Nokia og til dels SE var kongerne inden for mobil verdenen tænk på det som at de havde de bedste katapulter, mens apple lige pludselig gik i krig med primitive kanoner. I dag går nokia stadigt i krig med katapulter, men SE og Apple er gået over til at bruge howitzer. Nokia har ikke fattet at verden har ændret sig hvilket symbian er et symbol på, hvis Anna viser sig at være mirakel kuren så er problemet at det er kommet nogle år for sent.

Indtil jeg fik min Desire har jeg kun haft mobiltelefoner fra nokia og SE.

0 0
Henrik 16-06-2011 09:09:35

Jamen, hvis alle brugte den samme howitzer, var der jo ikke nogen ide at have mere end een/to fabrikanter. Det vil også være enormt kedeligt.

Jeg ved fra kollegaer og venner, at der er begyndt at melde sig lidt af en "metaltræthed" hos Apple og Android, og folk lægger mærke til det. Det er helt naturligt, det var det samme med Nokia da de havde konstant optur. Tiden er snart moden til at konkurrence push den anden vej igen, og her har Nokia en chance igen med deres software-strategi skift og altid suveræne hardware.

Mht. SE, så har de aldrig været kongerne i verdenen, kun i Skandinavien og delvis EU. De har haft op og nedture, men har aldrig være på top 3. Samsung har tilgengæld været en solid nummer 2 i de sidste 8-10 år, og er det stadig (overall mobile device market share).

0 0
Kim 16-06-2011 08:43:51

Det kan jeg ikke give dig helt ret i. For det første fordi at Symbian3 er væsemligt hurtigere, giver langt flere muligheder og overall bare ER meget bedre end tidligere versioner. Men der var gået alt for lang tid og trukket for mange veksler til, at folk kom hjem igen. Det var givetvis too little, too late. Anna kommer til at forbede oplevelsen, og Belle skulle byde på en ny GUI.

Men du er jo også nødt til at huske på, at hele præmissen for denne dskussion er et skifte fra både Symbian, men også inhouse OS. Så er Nokia "på linje" med HTC og de andre. Og du må medgive, at det Nokia altid har kunnet er, at lave og innovere telefonr.

0 0
Henrik 14-06-2011 22:11:54

True true mht. Apple. Men jeg tror, at denne "relancering" kommer til at være noget der kommer glidende. Hastigheden kan man kun gisne om, det kommer helt an på salgtallene i de kommende kvartaler for deres øvrige produkter. S40 og Symbian fylder stadig en hel del, at gennemsnitsprisen så er presset er en anden snak (her er det faktisk Samsung der presser med deres tilsvarende medium-produkter).

Mht. prisen på den første WP7 telefon - så er det jo først og fremmest sådan, at Nokia nu engang rent faktisk godt kan tillade sig, at sælge et stykke hardware billigere end Apple. De ejer jo netop patenter på en hel masse basis-teknologi, som gør at disse udgifter allerede er afskrevet, og deres enorme fabrikspipelines gør også noget i den henseende. Man kan så også sige, at de selvfølgelig heller ikke vil kunne forlange den samme pris som Apple, som jo trodsalt er lidt i overkanten og altid været det - det er en del af Apple's brand, men ikke Nokia's - og bliver det heller ikke lige sådan.

Nokia er stadig en "mobiles for the masses"-producent, først og fremmest. Men lur mig om ikke også der kommer "premium" produkter fra dem også.

0 0
Troels 14-06-2011 18:18:18

Bare fordi Elop nævner at der ikke er en plan B, så må vi formode at der er masser af Plan B'er i et firma af Nokias størrelse.

0 0
Zeb 14-06-2011 10:24:33

De har heldigvis altid de andre dele af koncernen at falde tilbage på selvom det naturligvis vil være et stort tab at trække sig ud af mobilmarkedet.

I øvrigt har de lige fundet frem til et forlig med Apple, hvor Apple betaler en engangssum plus periodiske licens betalinger til Nokia for at bruge Nokias patenter (på GSM og Wifi teknologi mener jeg det er...)

Det må da alt andet lige hjælpe lidt hvis der kommer et par millioner ind om måneden på den konto.

0 0
Henrik 14-06-2011 12:34:21

Yes, præcis. Iøvrigt noget jeg har sagt flere gange, at det selvfølgelig ender med at Apple kommer til at betale Nokia. Apple har free-loaded på Nokia's arbejde, udgifter og patenter i flere år, og det skal være slut. Nu er det trodsalt fair konkurrence.

Mht. ingen plan B. Det er et fortolkningsspørgsmål, men når det er sagt, så er det faktisk ret ligegyldigt hvilket OS der ligger under. Det vigtige er servicelaget, app-laget, og ja, UI'en.

0 0
Kim 14-06-2011 13:27:00

Ja, og er slut fremover. Apple har længe været de eneste der ikke anerkendte Nokias patenter. Til sidst lagde Nokia så sag an for 42 overtrædelser af forskellig art. Og nu har de så lavet en aftale (uden om en domstol, hvad der sikkert er til Apples fordel)

http://press.nokia.com/2011/06/14/nokia-enters-into-patent-license-agreement-with-apple/

0 0
Jesper 14-06-2011 10:39:40

Henviser du her til gummistøvleproduktion?

0 0
Kim 14-06-2011 11:23:07

Hehe, du glemmer cykelslanger og bildæk ;)

Men det er jo hverken en nyhed, eller særligt underligt, at Elop siger der ikke er nogen plan b. Man kan jo også mene, at Nokia før har fejlet ved netop at køre med alt for mange sideløbende OS spor. Symbian, Android, Meamo og MeeGo bliver uoverskeuligt for selv de bedste.

0 0

Om brug af cookies