Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia investerer millioner i bilsamarbejde

Nokia investerer millioner i bilsamarbejde

Nokias softwareafdeling investerer næsten 600 millioner kroner i navigation og sammenspil med biler

Nokias smartphone afdeling er solgt til Microsoft, og tilbage står et Nokia med mange patenter og softwaremuligheder, som Nokia nu vil styrke. Nokia arbejder i forvejen sammen med Mercedes og Continental, hvor Nokia leverer navigation og infotainment, med Nokias HERE kort og informationer om restauranter, shopping centre og parkeringsmuligheder. 

Men Nokia forventer at markedet inden for navigation, underholdning og smartphoneintegration i biler vil give vækstmuligheder. Derfor har Nokia valgt at investere US$ 100 millioner i deres ”Connected Car Fund”, som er en fond med fokus på forskning af muligheder i HERE kort, og investering i andre firmaer over hele verdenen.

At det gælder hele verden, og at Nokia vil gøre det til en langsigtet investering, gør, at Nokia løbende vil udvide det samlede investeringsbeløb til US$ 700 millioner. Når Nokia invester så mange penge, viser det tydeligt hvilken retning, de mener, det nye Nokia kan gå, nu hvor mobil-delen er solgt fra.

Under CES-messen i januar kunne både MicrosoftApple og Google vise forskellige løsninger til navigation og smartphoneintegration i biler.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies