Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia: Ja! N97 har været både katastrofe og succes

Nokia: Ja! N97 har været både katastrofe og succes

Nokia N97 har været en katastrofal oplevelse for brugerne, indrømmer en af Nokias topchefer nu officielt. Se interviewet her.

Anssi Vanjoki - vicepresident, Markets, Nokia
Anssi Vanjoki - vicepresident, Markets, Nokia

Enten elsker man Nokia N97, eller også hader man den af hele sit hjerte. Sådan kan brugernes oplevelser omkring denne smartphone opsummeres.

Ved Mobile World Congress i februar gav vicepresident for Markets i Nokia, Anssi Vanjoki, et interview med Allaboutsymbian.com, hvor han på vegne af verdens største mobilproducent, nærmest undskylder for produktet.

Det ironiske er, at det netop var Anssi Vanjoki, der i december 2008 på konferencen Nokia World med voldsomme armbevægelser, annoncerede N97.

Her sagde han blandt andet om produktet, at mobilkameraet kan erstatte lommekameraet med videofunktion, ikonerne er så store man kan bruge fingrene og vigtigst af alt, er internetadgangen og oplevelsen som på "det rigtige internet".

Nokia: Vi har skuffet brugerne men tjent mange penge

I interviewet ligger Nokia-topchefen ikke skjul på, at Nokia N97 har tjent gode penge til firmaet - men samtidig har brugerne ikke fået en optimal oplevelse.

 - "N97 har været en kæmpe succes for os, når man ser på, hvor mange enheder vi har solgt, og hvor mange penge vi har tjent. Men det har været en kæmpe skuffelse, når man ser på brugerens oplevelse af produktet", lyder det fra Anssi Vanjoki.

Han mener forklaringen skal findes internt i organisationen.

 - "Det sker nu og da i et stor firma som Nokia, at selvom man har en omfattende kvalitetskontrol så smutter noget forbi. Man opdager en fejl, som fixes og dette fix leder til noget andet, som du også fixer. Til sidst ender du med, at have gjort det hele værre", fortæller han i interviewet.

Info: Se hele interviewet under artiklen.

Ny software og ny enhed

Siden Nokia N97 kom på markedet i sommeren 2009 er der blandt andet udsendt forskellige softwarerettelser, der har skulle afhjælpe problemerne i mobilen.

Ved Nokia World 2009 annonceredes Nokia N97 mini, der til dels erstattede den kun ét år gamle originalversion.

Her i foråret 2010 kan Nokia slikke sårene efter den mobil, der skulle have været lommekameraets afløser succesmobilen for det mobile internet.

Næste Nokia World afholdes i september 2010.

Læs også:
 - Test af Nokia N97
 - Nokia N97 mini (mobiltest)

Se interviewet med Anssi Vanjoki


Nokia N97 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henrik 19-04-2010 21:52:31

Jeg var een af de første der anskaffede mig en N97 (den original med 32 GB osv.), den jeg fik var med firmware v.10.0.xx, som var noget nær en katastrofe, hvilket de fleste vist kan blive meget enige om.
Kort efter kom firmware v.11.0.xx, og telefonen begyndte at fungere, men der var stadig nogle mangler i brugerfladen, bla. den famøse "kinetic scrolling". Så kom firmare v.12.0.xx en måned senere, som primært var en stabilitets update, som gjorde telefonen stabil. Så gik der ca. 2 måneder og så kom firmware 20.0.xx (den som N97Mini var født med), og endelig var der kinetic scrolling osv. Nu begyndte det at ligne noget. MEN der var stadig een irriterende bug, og det var at telefonen havde problemer med at boote op ligeså snart man havde installeret en del apps. Så gik der en måneds tid mere, og ENDELIG kom firmware 21.0.45 (samt en update til N97Mini) og NU er den helt stabil og virker endelig som lovet.

Mao. Nokia fik fikset problemerne, man han har fandme ret, det må ikke ske igen. ALDRIG MERE!

Jeg er godt tilfreds med min N97 nu, og bruger den til stort set alt. Ovi Store har Nokia også ENDELIG fået til at virke ordentlig.

2009 har sgu været et udfordrende år for Nokia, men det ser ud til at de har fået styr på tingene nu. De nåede det i 11'te time.

Jeg glæder mig personligt meget til at se hvad det kommende Symbian^3 device Nokia N8-00 kommer til at kunne. Foreløbige specs er fuld OpenGL 2.0 UI, multitouch, Coretex A9 CPU, 12 Mpx kamera, 720p HD video recording, 256 MB RAM, 32 GB storage, HDMI udgang(!) og fuld bagud-kompatibilitet med eksisterende Symbian apps og spil.
Så må vi se om software også er stabil - det har Anssi jo lovet ;-)

0 0
Mobilsiden.dk 19-04-2010 22:34:42

Hej Henrik

Mange tak for din historie om prøvelserne med N97.
Det er altid interessant at høre slutbrugernes oplevelser.

Håber du er glad for din mobil nu :-)

0 0
Henrik 20-04-2010 00:07:05

Det var så lidt :)

Jo, jeg er ganske tilfreds nu. Jeg er faktisk blevet ret glad for Symbian, på trods af at brugerfladen er noget mere rudementær end f.eks. Android eller iPhone OS.
Symbian er ufattelig fleksibelt, og software/app udbuddet er faktisk ret omfattende.

0 0

Om brug af cookies