Nokia kan forhindre netdeling i Android

Mobilproducenten Nokia har et gammelt patent omkring netdeling, som Android faktisk overtræder. Læs nærmere om det her.

Nokia kan forhindre netdeling i Android

Der er en række sager jævnligt omkring patentsager og denne gang ser det ud til, at det er Nokia der har noget på Android. Det skriver amobil.no.

 – Bag om patent-, varemærker og designbeskyttelse

Der har netop været to patentsager i retten i Tyskland mellem HTC og Nokia. Begge gange har det været Nokia, som har ment, at HTC og de øvrige Android-producenter har overtrådt Nokias patenter.

Nokia mener, at Android overtræder et patent vedrørende internetdeling. Et patent, som stammer fra 1995, hvor der stort set ikke var noget net at dele. Patentet den finske mobilproducent har er på deling af netværk mellem mobiltelefon og PC. Dengang kunne man lave internetdeling ved hjælp af en ledning, men Nokia mener også, at deres patent dækker mere end kablet internetdeling.

Nokia kæmper, ifølge hjemmesiden fosspatents.com, kampen både i USA, Tyskland og England.

Vinder Nokia sagen så vil det betyde, at Android-producenterne skal betale licens til Nokia for brug af teknologien. Du kan læse nærmere om det her.

Efterfølgende nyt i sagen

Ja vi fulgte selvfølgelig op på artiklen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 19/3/2013 kørte vi en vinkel omkring Så meget ved Big Brother om dig – Den videre historie om temaet finder du her. Få også seneste nyt i sagen her..