Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia køber Alcatel-Lucent

Nokia køber Alcatel-Lucent

Nokia er i færd med at købe franske Alcatel-Lucent og kan dermed blive en af verdens største leverandører af telekommunikationsløsninger.

Nokia kan meget vel snart blive en af de helt store giganter på verdensplan inden for telekommunikationsløsninger. De har for nogle dage siden nemlig budt 15,6 milliarder euro (116,5 milliarder kroner) for franske Alcatel-Lucent hvilket er noget mere end de godt og vel 40 milliarder kroner de fik fra Microsoft for salget af deres mobilforretning.

Med i købet følger blandt andet det famøse Bell Laboratories som Alexander Graham Bell etablerede tilbage i 1880 samt alle deres ganske talrige patenter. Nokia fortæller i deres pressemeddelelser, at det kombinerede selskab, med over 40.000 R&D medarbejdere, “vil være i en position hvor de kan accelerere udviklingen af fremtidens teknologier, inklusiv 5G.”

Ingen telefoner

Nokia vil dog ikke hoppe på Android vognen og lave telefoner, Alcatels produktserie som blandt andet tæller OneTouch, var oprindeligt en aftale mellem Alcatel og kinesiske TCL, denne serie er nu fuldkommen ejet af TCL.

Nokia er desuden hurtige til at påpege, at de på ingen måde er på vej ud af Frankrig. Hovedkvarteret vil være i Finland, men Frankrig vil fortsat være “et pulserende centrum for det kombinerede selskab.”

Købsaftalen forventes lige nu at blive lukket i 2016.

Nokia har desuden ifølge rygter fra Bloomberg gået med tanker om at sælge ud af HERE Maps for at for at fokusere på netværksdelen af forretningen. Et muligt salg til konsortiet af tyske bilproducenter og endda Uber har været på tale, men kun for en fornuftig pris ifølge Nokia.

Kilde: Engadget

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies