Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia: Kommer ikke med en tablet, før den kan konkurrere med iPad

Nokia: Kommer ikke med en tablet, før den kan konkurrere med iPad

Nokia har ikke tænkt sig at lancere en tablet-PC, før de har noget, som kan konkurrere med Apples iPad.

Intomobile er til stede under konferencen, hvor Nokias CEO fortalte om planerne for en fremtidig tablet. 
Intomobile er til stede under konferencen, hvor Nokias CEO fortalte om planerne for en fremtidig tablet. 

Under Uplinq konferencen fortalte Nokia-direktør Stephen Elop, at Nokia ikke er på vej med en tablet. Nokia har nemlig ikke tænkt sig at komme med en tablet, før de har noget, der kan hamle op med Apple iPad.

Der er over 200 tablets på vej på markedet, men kun én af dem stor-sælger, sagde Elop blandt andet. Nokia vil ikke lave en tablet, der bare er endnu én i rækken.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kristian 03-06-2011 13:03:28

Vi har ikke set det sidste til Nokia

De har trods alt noget af det bedste hardware i verden, men lavede desværre en kæmpe fejl ved at fortsætte udviklingen af Symbian til smartphones med touchskærm.

Selvfølgelig kommer verdens største producent af mobiltelefoner op igen på et tidspunkt. Nu håber vi alle bare deres UI og App-Store kan måle sig med Apple's og Android's.

Før Nokia kan lancere en tablet, skal de først have integreret Windows 100% i deres virksomhed. De skal have nye mobiler på markedet med den nye UI, og kæmpet sig lidt tilbage på markedet. Og brugerne køber trods alt stadig en masse Nokia telefoner.

Derfra kan de videreudvikle på Meego og Windows, og igen se frem mod bedre tider. Nu håber vi bare de forbliver selvstændige og tillidsfulde.

0 0
03-06-2011 13:11:12

Der er ingen tvivl om at de sælger masser af telefoner, men de tjener næsten ikke noget på dem.

Som både jeg og John skriver så bliver det formentlig deres første WP7 mobil som kommer til at afgøre deres skæbne, medmindre M$ allerede har opkøbt dem inden.

Her er i øvrigt endnu en frisk artikel:
http://epn.dk/teknologi2/tele/article2451646.ece?partner=pol

Her nævnes HTC som en alternativ opkøber, det kunne formentlig give nogle særdeles interessante produkter. Det ville give HTC mulighed for at slippe ud trenden med ikke specielt veldesignede Android mobiler.

0 0
Henrik 03-06-2011 14:07:45

Haha...PeterL for helvede.

Det artikel er da så fyldt med faktuelle, at man slet ikke fatter det. Elop har stået og afvist kategorisk nogen som helst tale om opkøb af Nokia, så sent som i går på CNN og MSNBC.

Resten er en "analytikers" spekulative tanker omkring værdi. Egentlig underligt hvorfor der er så få der forholder sig til indre værdi af et selskab i disse dage. Om noget burde finanskrisen have lært folk noget. Guess not.

Lad være med at bruge epn.dk og politiken.dk som dine kilder. Det er useriøst.

0 0
03-06-2011 14:21:42

Det er mere seriøst end at bruge Elop som kilde, som chef i Nokia kan han jo dårligt kaldes uafhængig. Igen vil jeg pointere at profeterne generelt har fået ret i forhold til Nokia. Dog er jeg enig i at HTC ikke er det mest oplagte firma til at overtage Nokia, men på den anden side så lykkedes det Spiker at overtage Saab, så det er heller ikke umuligt.

0 0
Henrik 03-06-2011 15:02:07

"Igen vil jeg pointere at profeterne generelt har fået ret i forhold til Nokia."

Har de? Har de virkelig? Mht. de finansielle resultater og hastigheden af markedsandelsændringerne har de ramt så meget ved siden af, at man ligeså godt kunne have spurgt en tilfældig taxa-chauffør.

0 0
05-06-2011 10:57:36

Profeterne har både spået Symbians død og WP7 til Nokia to ting du har afvist, men nu er det jo reelt sket. Og som artiklerne tydeligt viser så går det meget hurtigt nedad bakke. Lave indtægter på telefoner og en aktiekurs på niveau med den de havde for 13 år siden, altså i 1998.

Her er der en IT-millionærs dødsdom(bemærk starten af videoen). http://jp.dk/jptv/nyheder_erhverv/videoblogs/article2449703.ece

0 0
Kim 10-06-2011 18:48:43

Nokia har skåret rigtigt hårdt, helt ind i hvad vi troede faktisk var benet - vi mangler at se resultaterne af det.
At Elop vælger at undsige Symbian3 stort set samtidigt med lancereingen af N8 er dybt mystisk, og under alle omstændigheder virkeligt dårligt forretning. At man i det hele taget kun lige når at udgive Symbian3 før man sælger alt hvad der har noget med det at gøre fra, det er en gåde.

For man kunne sagtens gå all-in på WP7 uden at skræmme kunderne væk fra Symbian3 devices - det er en selv-opfyldende profeti. Og samtidigt er Symbian jo Nokias eneste indtægtskilde (der er jo ikke så mange andre end mig der stadigt sværer til Meamo. Og indrømmet, så bruger jeg jo ikke penge der).

Nokia er nødt til at holde deres "brændende platform" i live, og alligevel afliver de den sammen med lanceringen? Der er stort set ingen markedsføring af N8 ell E7 i USA, til trods for at det er udpeget som det vigtigste markede?

Elop har lavet en selvopfyldende profeti, og han har sikkert sine planer ret klare. Timingen er helt tydeligt afgørende, og han har haft lavet aftaler om frasalg at Symbian og MeeGo inden. Om han får ret, og WP7 kan redde mobilmarkedets største og eneste innovator, eller det bliver undergangen, det vil tiden vise.

Men vi er mange der ser det der er sket som et hostile takeover.

On subject - mange kunne lære af ikke at lave produkter der ikke var markedsklare. Nokia er nu uden MeeGo (DOH!) hvilket gør at de ikke har et OS til en tablet. WP7 er ikke tablet-brugbart. MeeGo-tablet ville være nice. Dernæst - hva' fan' ska' man med en tablet-thingy?

0 0
Henrik 03-06-2011 14:08:13

..faktuelle fejl - skulle der stå.

0 0
Kristian 03-06-2011 13:23:30

Forstår din pointe.

Det er bare monster ærgerligt at giganten over dem alle ikke kunne følge med og derved blive ved med, at kaste perfekt designede mobiler efter os.

Ja, håber også vi ser et opsving ved lanceringen af den nye WP7-mobil fra Nokia's side. For hvis WP7 kunne optimere deres UI og skabe en bedre App-Store, med Nokia som hardware producent, ville det være en sensation, og i hvert fald en ny stor konkurrent for Apple.

Og kan også godt se muligheden i HTC som opkøber, for de har godt nok siddet fast i de dårlige touchknapper og med kameraer der stikker ud og bliver ridset, i for lang tid.

Men hvis dét skulle ske, ville jeg hellere se Nokia som leverandør af hardware til Android, og der ville det jo passe bedre, hvis Nokia skiftede Symbian afdelingen ud med Android.

Men vi kan jo ikke vide noget som helst med sikkerhed.

0 0
Henrik 03-06-2011 14:12:21

@Kristian: Der er ikke mange ting der er sikker i den her branche, men to ting er sikre:

1. Nokia kommer ikke til at lave Android devices.

2. Nokia bliver ikke opkøbt af HTC (overhovedet at foreslå det er en vits). HTC har slet ikke scale'en til at kunne håndtere et sådan kæmpe opkøb. Bare fordi HTC tjener flere penge pr. telefon end Nokia, gør dem ikke pludselig egnet til at opkøbe på så kort tid.

0 0
03-06-2011 10:27:39

Før Nokia kommer med en tablet hedder de enten M$ Nokia eller Nokia gone bust.

Der er har været en del skriverier om Nokias indtjeningsproblemer. Selvom de står for en fjerdedel af Smartphonemarkedet og en stor del af de øvrige marked så tjener Apple samlet flere penge på at sælge iPhone. Så selv med en fortsat stor markedsandel så har Nokia seriøse problemer:

http://politiken.dk/erhverv/ECE1297799/nokia-rundbarberes-godt-og-grundigt-paa-boerserne/

Glem ikke at alle de store Androidproducenter er i fuld gang med tabletmarkedet og at Asus er kommet med en tablet som i en del anmeldelser konkluderes til at være på niveau med iPad2.

Det eneste Nokia snakker om for tiden er produkter de ikke vil udgive og potentielt interessante produkter som først kommer sidst på året og nåh ja så er der alle de produkter som faktisk bliver lanceret, men som er dybt forældede.

0 0
Henrik 03-06-2011 13:30:28

Asus, Android-tablets osv....gimme a friggin' break. De kan ikke konkurrere med iPad'en. Android's rodebutik af en appstore er til grin, og mere sådan på en tablet. Kvaliteten er stadig en joke.

Det er ganske fornuftig af Nokia ikke, at udgive endnu en tablet. Markedet er crowded, behovet mættet og der er kun een tablet der er noget værd - iPad.

Nokia har ikke specielt travlt med at sige, hvad de ikke laver. De blev spurgt til tablet, og svaret er klart.

Mht. lancererede produkter der er forældede - igen, du må meget gerne sige hvad det er der er forældet ved dem - bring it on!

Du nævner sikkert browseren - igen - (som vi har diskuteret til hudløshed og hvor alternativerne er mange), og så ellers løber du tør for argumenter, eller også svarer du ikke, fordi du ikke har noget fornuftigt at svare med.

At Nokia kommer med en nedgradering af deres Q2 er selvfølglig dårligere nyt end det modsatte, men det har været ventet. De sagde det faktisk allerede til fremlæggelsen af deres Q1 resultat (som var bedre end alle tågehorn regnede med - som sædvanlig). Der er ikke noget specielt underligt i, at de bliver presset. De bliver angrebet på alle fronter på een gang, og de ved præcis hvorfor og hvad der skal gøres, og bliver gjort. Det har Elop jo mere end een gang forklaret. Men der er åbentbart nogle der er mere tykke i låget end andre.

Faktum er, at deres nye E6 og X7 ser skide lækre ud, og de fungerer ganske fortrinligt. De har alle de gode alsidige funktioner man kender fra Symbian^3 allerede plus Anna-forbedringerne.

0 0
03-06-2011 14:17:49

Før du kommer for godt i gang, så ser det ikke specielt godt ud at Apple kan tjene mere på en enkelt model end Nokia kan på et par hundrede modeller. Og hvad er der forældet ved Nokias topmodeller, for et halvt år siden havde jeg ganske korrekt sagt browseren, men nu vil jeg sige stort set alt.

At Nokia ikke kommer med mere klare udmeldinger viser at deres PR afdeling sover lige så tungt som deres software afdeling. Jeg ved du holder meget af Nokia og formentlig kysse din N8 godnat før du går seng, men den dårlige nyhed er at alle de forudsigelser der har været om Nokias nedtur og brylluppet med M$ har været korrekte og jeg tror snart du bliver nødt til at skifte din plakat(den over Nokia-alteret) af Stephen Ellop ud med en af Steve Balmer. Profeterne har faktisk været bedre til at fortælle om Nokias fremtid end Nokia har.

Og angående Asus's nye tablet så får den flere steder ros for at være på niveau med iPad2(som jo heller ikke er et Nokia produkt) og ja iPad2 vinder på Apps og ja google kunne godt bruge mere tid på apps til tablets, Android er ikke en lyserød verden hvor alt fungerer perfekt langt fra. Ikke desto mindre er får Asus Eee Pad Transformer som den første Android Tablet ros i alle de anmeldelser jeg har læst/set.

At Nokia ikke tør lave en tablet viser jo i øvrigt bare at de har givet op!

0 0
Henrik 03-06-2011 14:02:09

Nå ja, og hvis du vil vide hvorfor Nokia gør som de gør, så læs det her:

http://www.allaboutsymbian.com/news/item/12958_Businessweek_Stephen_Elops_Nok.php

Så står det forresten også klart hvorfor Android vil være både kedelig og uinspirerende at vælge for Nokia.

0 0
John 03-06-2011 10:35:48

Enig.
Groft sagt har Nokia vel kun et skud tilbage i bøssen, nemlig Windows Phone. Fejler det, er Nokia IMO færdige som selvstændigt selskab og måske helt færdige.
Jeg må dog indrømme at jeg lidt med spænding ser frem til Nokia E6. Først og fremmest fordi jeg er træt af telefoner med elendig batteritid, og fordi jeg savner et fysisk tastatur. Og her kan Nokia stadig noget få andre kan.

0 0

Om brug af cookies