Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia lancerer Nokia 8.1

Nokia lancerer Nokia 8.1

Nokia har netop løftet sløret for deres nye telefon i den klasse de selv kalder prisvenlige premium-telefoner.

Nokia har netop løftet sløret for Nokia 8.1. Telefonen, som er efterfølgeren til Nokia 7.1, er HMD Globals seneste telefon i den klasse de selv kalder "prisvenlig premium".

Læs også: Test: Nokia 7.1 - Solid mellemklasse mobil

Der er da også et par ting som lover rigtig godt for den kommende Nokia-telefon. Der er især blevet gjort noget ud af kameraet i telefonen, ligesom der flere gange under præsentationen blev henvist til den lange batteritid på to døgn.

Bedre kamera

Hvis vi starter ved kameraet, så vil mange nok genkende ZEISS-optik. Nokia gør igen brug af den tyske linseproducent, hvilket har fungeret glimrende i tidligere telefoner. Kombineret med optisk billedstabilisering og en "superfølson" sensor, skulle kameraet levere en meget høj billedkvalitet. Telefonen er også udstyret med et 20 MP frontkamera, efterhånden bedre kendt som et selfie-kamera, som, takket være selvjusterende sensorteknologi, skulle være i stand til at tage flotte billeder, selv i dæmpet belysning. Derudover er kunstig intelligens efterhånden et krav i smartphonekameraer. Således har Nokia også fulgt eksemplet fra konkurrenterne, med det de kalder AI-drevet billeddannelse. En kunstig intelligens der hjælper med at tage professionelt udseende billeder, og kan bidrage med effekter som eksempelvis bokeh.

Full HD+ PureDisplay

Nokia 8.1 er udstyret med et selvjusterende 6,18 tommer Full HD+ PureDisplay som skulle sikre en præcis farvegengivelse og give et klart billede, uanset om man står i skarpt sollys. Skærmen understøtter HDR10, hvilket skal være med til at sikre skarpere detaljer og dybere farver. Derudover har Android Pie den smarte funktion, at telefonen lærer dine præferencer at kende, således at den over tid lærer at indstille skærmens lysstyrke efter dine ønsker.

Læs også: Nokia 7.1 får nu Android 9 Pie

Nokia giver her et hurtigt overblik, over de vigtigste funktioner i Nokia 8.1.
Nokia giver her et hurtigt overblik, over de vigtigste funktioner i Nokia 8.1.
Foto: Nokia.com

Design og motorrummet

Der er ikke så meget at sige til designet. I mine øjne er det let at se, at der er tale om en Nokia. Nokia 8.1 skiller sig ikke umiddelbart ud fra forgængeren, hvilket absolut ikke skal ses som et minus. Nokias telefoner udstråler solidt håndværk og holdbarhed, hvilket alene kan være et købsargument for nogle.

Under motorhjelmen finder vi en Snapdragon 710-processor, hvilket ikke er flagskibsklassen, men heller ikke en processor fra nederste hylde. Ifølge Nokia leverer processoren den hastighed, man har brug for i Nokia 8.1. Telefonen er udstyret med 4 GB RAM og 64 GB intern hukommelse, hvilket er det samme som forgængeren, Nokia 7.1. Batteriet er på sølle 3500 mAh. Jeg skriver sølle fordi min Samsung har et batteri på 4000 mAh, og den kan ikke engang holde strøm en hel dag. Nokia, og deres brand ambassadører, påstår at de 3500 mAh er nok til at holde telefonen kørende i to hele døgn, det er vel at mærke ved almindelig brug. Hvis det er sandt, så er det voldsomt imponerende. Samtidig understøtter talefonen lynopladning via en 18 W oplader. Styresystemet er selvfølgelig Android Pie direkte fra fabrikken, i sin reneste form, Android One. Det er det de unge vil have, hvis de ikke vil have iPhone.

Nokia 8.1 kommer i handlen i midten af december til samme pris, som Nokia 7.1 havde ved lancering, altså 2.799 kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies