Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia leverer skuffende kvartalsregnskab

Nokia leverer skuffende kvartalsregnskab

Nokia har på blot et kvartal formået at omsætte for mere end 10 milliarder euro. Desværre har indtjeningen ikke fuldt trop, set i forhold til sidste år er indtjeningen faldet med 4 %.

Nokia, som er verdens førende producent af mobiltelefoner, leverede i går et lidt skuffende regnskab for tredje kvartal.

På trods af at de nåede et omsætnings niveau på over 10 milliarder euro, så er indtjeningen på bundlinien faldet.

I alt lykkedes det Nokia at omsætte for i alt 10,1 milliarder euro, dette er en fremgang på 20 % set i forhold til tredje kvartal sidste år. Desværre så mindskedes den samlede indtjening sig til 845 millioner euro, fra 881 millioner sidste år. Dette er et fald på 4 %.

Det skal dog også nævnes, at resultatet ikke er blevet bedre af at Nokia har spenderet 128 millioner euro på restrukturering.

Det er også tydeligt at se, at det står sløjt til med indtjeningen på deres mobiltelefoner. Omsætningen af disse er steget med 14 % til 5.949 millioner euro. Men indtjeningen på mobiltelefonerne er faldet fra 880 millioner euro til 779 millioner euro – hvilket giver et fald på 11 %. Så de sælger flere telefoner, og tjener mindre på dem.

Det kan muligvis forklares med at Nokia vinder store markedsandele på markederne mod øst. Her er det de billige og knap så avancerede mobiler som sælger bedst.

I Europa er Nokias fremgang kun på 11,2 %. De helt store ændringer ses på markeder som Kina og Asien-Stillehavet, her er fremgangen på henholdsvis 62,4 % og 65,9 %.
I Mellemøsten og Afrika er salget steget med 34,3 %.
I Nordamerika er salget stagnerende, i tredje kvartal i år solgte Nokia her 5.8 millioner enheder, hvilket er akkurat det samme antal som sidste år. På dette marked har Motorola med større succes introduceret nye modeller.

Men alt andet lige, så trækker Nokia fra konkurrenterne på mobilmarkedet. Det antages at deres markedsandel nu er oppe på 36 %. Det vil sige at de på blot et år har nappet 3 % fra konkurrerende firmaer.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies