Nokia Lumia 830: Microsofts budgetflagskib

Microsoft markedsfører deres nye Lumia 830 som budgetflagskib. Ypperligt kamera og Nokia-kvalitet skal overbevise kunderne.

Nokia Lumia 830: Microsofts budgetflagskib

Flagskibet Nokia Lumia 930 viste, at Nokia stadigt kan skære en mobil i topkvalitet. Glimrende kamera, lynhurtigt styresystem, og gedigen konstruktion, gør Lumia 930 til en beundringsværdig mobil. Med den høje kvalitet fulgte også en høj pris.

Til strammere budgetter er Microsoft nu klar med et bud på en (sub)topmobil: Lumia 830. Man genfinder mange af storebror 930’s dyder, i et i smallere, men lige så velskåret, format.

Nokia Lumia 830

Smukke former og snedigt kamera

Lumia 830 taler samme designsprog som storebror, 930. Her er samme aluminiumsramme omkring et 720 display med en plastbagside.  Microsoft formår samtidigt, at gøre den nye mobil tyndere og lettere end Nokia 930 – vægten er nu nede på 150 gram. Lumia 830 vil også understøtte trådløs opladning.

Displayet deler 930’erens dimensioner, og flotte farvegengivelse, med 5 tommer ClearBlack display. Opløsningen får dog et nøk nedad til almindeligt HD, hvilket gør skærmen en anelse mindre skarp.

Kameraet byder på 10 Pureview-megapixels, med optisk billedstabilisering, parret med Zeiss optik. Microsoft lover at billedkvaliteten tilhører øverste hylde, og at man kan forvente bedre billeder end i en iPhone 5s.

Til videooptagelser er den optiske stabilisation en velsignelse, sammen med HDR mikrofoner lover det glimrende optagelser under de fleste forhold og især i støjfyldte omgiveler som koncerter eller festivaler.

Mobilen vil samtidig introducere Lumia Denim forbedringerne, med burstshot og kvikkere kamerarespons. Billeder kan tilføjes dynamisk flashlys – en snedig løsning i lavt lys, hvor to billeder tages, et med og et uden flash, og lader brugeren vælge mængden af flashlys.

Specifikationer Lumia 830

Mål: 139x70x8,5 – 150 gram
Display: 5” OLED display, HD-opløsning
Kamera: 10 MP, 5 MP frontkamera
Ydelse: Snapdragon 400 quad-core 1,2 GHz, Adreno 305 grafik, 1GB RAM
Lagerplads: 8GB + op til 128GB micro-SD
Batteri: 2200 mAh
Software: Windows Phone 8.1
Netværk: 2G, 3G, 4G cat 4 LTE.
Øvrigt: fås i hvid eller sort, orange eller grøn.

 

Lumia 930 og 830 ved siden af hinanden.

Halveret motorkraft

Lumia 830 vil dele storebrorens nyeste Windows version. Under motorhjelmen er maskineriet neddroslet til en Snapdragon 400-processor, det er stadigt en quad-core, men frekvensen er halveret til 1,2 GHz. Hukommelse og lagerplads får samme neddrosling, til 1GB RAM og 8GB lager, der dog kan udvides med micro-SD.

Batteriet byder på 2220 mAh, hvilket er i den lave ende for en større skærm. Den mindre motorkraft og lavere opløsning betyder dog, at der er samme behov for kæmpebatteri i bagsmækken.

Lumia 830 får international debut denne måned til 330€, omtrent 2500,- kroner. I Danmark er prisen ikke offentliggjort endnu, men vil blive oplyst op mod forventet lancering i oktober.