Nokia Lumia med Android lurer i rygtemøllen

Nokias Lumia modeller er kendt for Windows Phone styresystem, men nu kan de måske også komme med Android

Nokia Lumia med Android lurer i rygtemøllen

Nokia er kendt for at starte et tæt samarbejde med Microsoft, så tæt, at Nokias smartphone division endte med at blive opkøbt af Microsoft. Inden købet, nåede Nokia dog at lancere to modeller, som kører Android, hvilket ikke helt blev modtaget med kyshånd fra Microsoft side.

Læs også: Derfor vælger Nokia Android

Nu kommer den evige tipster EVLeak dog med et interessant rygte; at Microsoft vil lancere en Nokia Lumia model som kører Android. EVLeak skriver, at Nokia Lumia modellen med Android stadig laves i samarbejde med Microsoft og ikke nok med det, skulle telefonen bære navnet “Nokia By Microsoft”.

Hvis du er forvirret, så er det ikke uden grund, for lige netop en Nokia Lumia med Android kan virke underligt, da Microsofts eget styresystem, Windows Phone, er en konkurrent til Android.

Samtidig er Lumia er navnet for Nokias dyrere smartphones der har langt den største markedsandel af Windows Phone modeller.

Udover Windows Phone er Nokia Lumia også kendt for at have gode kameraer, og modellen Lumia 1020 med 41Mpixel er smartphoneverdenens kamera-entusiast. Så måske vil Microsoft via Nokia forsøge at skabe et marked for kameraentusiaster.

Rygterne siger dog intet om kameraet, eller andre specifikationer, så Microsofts forsøg på at lave en mellem- eller topmodel Android Nokia, kan også være have en helt anden vinkel.

Læs også: Nokia X spås til at sælge i 16 millioner eksemplarer i 2014

Hvad mener du om en Nokia Lumia som kører Android, er det en god eller dårlig idé?

Historiens videre forløb

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 5/7/2014 gik redaktionen videre og publicerede nyheden; Tipslørdag: Ugens bedste tips – Læs den her. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om Smartphone..