Nokia N1 tablet – det finske comeback

Finnerne fra Nokia hopper ud som producenter igen, for Nokia har løftet sløret for tabletten Nokia N1

Nokia N1 tablet – det finske comeback

Mange har begrædt Nokias farvel fra smartphone-markedet, men det betyder ikke, at de er helt ude af den bærbare teknologi – tværtimod. Nokia har netop løftet sløret for en ny tablet fra firmaet, og den har fået navnet N1.

Nokia er med N1 gået væk fra Windows Phone-styresystemet og er hoppet på Googles Android, og det er nyeste Android 5.0 Lollipop, der kommer med tabletten.

Læs også: Nokia vil ikke lave telefoner igen

Designet er ud i et enkelt stykke aluminium, og nogle vil måske mene, at der bliver lånt lidt fra en frugt-centreret konkurrent. Skærmens størrelse er ligesom iPad Mini 3, ligesom opløsningen er, og de fysiske dimensioner er også utroligt ens. Nokia N1 er dog lidt tyndere og lettere end Apples lille tablet.

Desuden kommer Nokia N1-tabletten med Nokias egen Z Launcher, som har været tilgængelig til Android et stykke tid. Launcheren lærer brugerens vaner og finder de mest brugte apps frem, alt efter hvor og hvornår man bruger den. Der er også mulighed for at skrive bogstaver i fri hånd for at søge efter apps.

Læs også: Nokias HERE Maps klar til alle Android-telefoner

Ved præsentationen på Slush-konferencen i Finland sagde Nokias chef for enheder, Sebastian Nyström: “Vi er glade for at bringe Nokia-navnet tilbage til kundernes hænder med N1 Android-tabletten, og for at gøre sofistikeret teknologi mere simpel.”

Tabletten får en vejledende pris på 249 dollars, hvilket er knapt 1500 danske kroner før skatter og afgifter. Nokia har en hjemmeside til N1 klar, som er online nu.

I første omgang vil tabletten kun kunne købes på det kinesiske marked. Senere vil det russiske marked og visse europæiske markeder – Danmark er dog ikke i planerne lige nu.

Nokia N1

Specifikationer Nokia N1

Mål: 200,7 x 138,6 x 6,9 mm
Vægt: 318 gram
Skærm: 7,9” 2048×1536 pixels – 326 ppi
Ydelse: Intel 64-bit Atom processor 2,3GHz
Hukommelse: 2GB RAM
Lagerplads: 32GB
Kamera: 8MP hovedkamera m/autofokus, 5MP front
Batteri: 5300mAh
Styresystem: Android 5.0 Lollipop m/Nokia Z Launcher
Andet: Stereohøjtalere, Type C-USB (vendbar USB-indgang)

Herunder er Nokias egen lille præsentationsvideo af Nokia N1.

Sidste nye om temaet

Siden vi publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 14/11/2014 gik vi videre med artiklen; Asus Memopad 8 ME581CL: Fyrig 4G i fleksibel tablet [TEST]Klik her og læs videre.. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..