Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia N8 vurderet som en skændsel for Nokia

Nokia N8 vurderet som en skændsel for Nokia

Nokias næste flagskib, og den første mobil med Symbian^3, er kommet i hænderne på et russisk mobil-medie, der har givet deres umiddelbare vurdering.

Eldar Murtazin er chefredaktør på det russiske online-magasin Mobile-Review. Han er notorisk kendt for at modtage prototyper før alle andre, og deler gerne sine erfaringer med omverdenen.

Nu har han slået til igen, og deler sin uforbeholdne mening omkring, hvad der antages, at være Nokias næste store flagskib, Nokia N8.

I slutningen af marts kunne vi melde om nogle foreløbige specifikationer på telefonen, dette er som overskriften på artiklen antyder, kun på rygtebasis, og intet er endnu bekræftet af Nokia.

Det forventes dog, at Nokia N8 bliver den første enhed fra den finske mobilgigant med deres nye styresystem Symbian^3.

På ingen måde imponeret

Eldar Murtazin er mildest talt ikke imponeret, den oprindelige artikel er på russisk, men her kan du finde en version oversat med Google Translate.

Her kommer et par af de mere interessante punkter, som man finder i artiklen:

- Det bekræftes, at enheden har et kamera på 12 megapixel og kan optage 720p video.
- Styresystemet er ikke tydeligt opgraderet, det minder om S60 5 udgave med et par mindre tilføjelser.
- Skærmen understøtter multi-touch, og er lavet af glas.
- Støv kan komme ind under glasset, ligesom det var tilfældet på X6.
- Kameraet tager gode film, men er ikke bedre end andre HD-enheder på markedet.
- Billederne bliver endnu bedre end med Sony Ericsson Satio.
- Sammenlignet med Sony Ericsson Vivaz er N8'eren ikke hurtigere.
- Skuffelse er for svagt et ord til at beskrive N8.

Det var nogle af de hårde ord, som Nokia N8 fik med på vejen, man skal dog huske på, at disse er skrevet af en mand, som udelukkende har haft prototypen i hænderne. Konklusionerne der drages i artiklen, kan derfor meget vel ændres når han får den endelige model i hænderne.

  Eldar Murtazin går faktisk så langt, som at sige at Nokias N8 føles som en mobil, der vil skade Nokia brand'et endnu mere.

  Det er ingen hemmelighed, at Nokia bestemt ikke har været tilfredse med deres N97 model, derfor skal de med N8 modellen vise, at de stadigvæk kan blande sig på high-end markedet, ellers ender alle med en Android mobil eller en iPhone.

  Herfra kan vi ikke gøre meget andet end at vente og se, når Nokia N8 endelig rammer markedet i løbet af året.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Christoffer 04-07-2010 11:00:01

hvis han virkelig mener det er en skændsel for Nokia mener jeg personligt Eldar Murtazin har mistet sin liddenskab for mobiltelefoner

efter videor og andre anmeldelser ser Nokia n8 ud som om den er en forbedring af Symbian jeg gætter på at Eldar Murtazin ikke er begejsret for Nokia telefoner overhovedet og godt kan lide at skabe ballade Eldar Murtazin har mistet sin liddenskab for telefoner og kan ikke være realistisk og se de gode ting om Nokia

den eneste telefon jeg har set der fortjente at blive kaldt for en skændsel var ikke en flagskib heldigvis det var Sony Ericsson W380

Eldar Murtazin få din liddenskab tilbage før du holder en ny telefon i hænderne.

0 0
Teknikeren 05-07-2010 01:50:36

Hvordan var det lige at lidenskab blev blandet ind i denne debat?

Havde du forventet at Eldar var faldet på halen over en betaversion af en topmodel fra Nokia, som på ingen måder (punkt for punkt) havde noget nyt at fremvise i forhold til andre mobiler? Bevares - der er HDMI, men så vil jeg da hellere have en telefon som er DLNA-certificeret i stedet for at vade land og rige rundt med et HDMI-kabet i inderlommen, i tilfælde af at jeg kom forbi en kammerat og ville vise ham min sidste nye video! Symbian kører her 2 måneder senere stadig ikke perfekt på N8 selv om der absolut er fremgang i hastighed m.m., så personligt tror jeg ikke man kan klandre Eldar noget for hans udtalelser på tidspunktet.

Og hvad er det så for en lidenskab du søger efter? Er det en skribent som uddeler topkarakterer og farver himlen lyserød, når han anmelder en mobiltelefon, der tilfældigvis lever op til producentens annoncerede specifikationer. Min perfekte telefon vejer under 20 gram, skal aldrig oplades, har en foldbar 42" skærm (full HD selvfølgelig), trådløst gigabit netværk samt en indbygget harddisk på 10 TB. Sådan en (ikke-eksisterende) telefon må simpelthen være et 'benchmark' for den perfekte karakter, hvad enten den hedder 6 stjerner (som her på Mobilsiden.dk), 100% eller hvad man nu kalder det... ellers bliver begrebet 'topkarakter' bare totalt udvandet ligesom Etta Camerons "Du får et 5-tal fra mig" i 'Scenen er din' (hvis der er nogle som husker det).

Den lidenskab som du så desperat efterlyser fra Eldar ligger i alle hans kommentarer og konklusioner, som på en objektiv og saglig måde måske er noget som du kan bruge når du læser hans anmeldelser, previews eller 'Spillikins'. Alle hans artikler tager som regel mere end 10 minutter at læse, og er nok ikke for den hurtige læser, som bare vil have et fingerpeg om hans næste telefon. Der er heller ikke nogle stjerner eller en karakterskala, hvor man direkte kan sammenligne den testede telefon med en anden telefon i samme pris- eller målgruppe - kun Eldars egen subjektive mening i hans konklusion.

Det lader til at vi både er dybt uenige om definationen af ordet 'lidenskab', samt hvad man kan forvente af en topmodel fra verden største producent af mobiltelefoner... og alligevel ikk'. Du skriver det jo faktisk bedst selv, når du i dit indlæg definerer Nokia N8 ud fra flg.: "... efter videoer og andre anmeldelser ser Nokia n8 ud som om den er en forbedring af Symbian...". Hvis en forbedring af Symbian er den største overskrift på det nye flagskib fra Nokia, ville jeg sq nok heller ikke finde den store lidenskab frem.

I rest my case...

0 0
Christoffer 05-07-2010 12:08:28

oops stavede lidenskab forkert hele tiden.

nej, men den lidenskab jeg leder efter er realismen omkring hans bedømmelse nu står der her på Mobilsiden hvad han har sagt om den derfor håber jeg også han har sagt det er en prototype han har fået og ikke den ægte varer
ved ikke hvor mange fans der vil slikke ham i røven og sige ligesom ham at Nokia n8 er den skændsel for Nokia der skal sgu alligvel noget til før en telefon er en skændsel og Nokia n8 er bestemt ikke en skændsel for så ved Hr. Eldar ikke hvad en skændsel er. Jeg opfatter en skændsel som følgende:

1: dårligt design
2: langsom og hakkende
3: elendigt kamera eller kan lige gå kamera
4: dårlig musik kvalitet eller kan lige gå musik kvalitet
5: skråbelig telefon

om Hr. Eldar overhovedet er begejstret for Nokia telefoner er kun ham selv der ved det

det du mener med at Nokia n8 ikke har noget nyt at vise frem derfor er den ikke ligeså god som andrer topprodukter. Undrer jeg mig over at HTC Desire har noget toppen for den har bestemt hellere ikke budt på noget nyt

0 0
Teknikeren 27-04-2010 08:40:18

Lavt at kæde Eldar Murtazin sammen med præferencer/forbehold for det ene eller andet mærke.

Eldar har i en bred vifte kritiseret både Nokia, S/E og ikke mindst Apple hvor han som den eneste journalist ikke slikkede diverse PR-folk et unavngivet sted... konstant.

Tværtimod leverer Mobile-review nok nogle af de mest detaljerede anmeldelser af mobiltelefoner med flotte billeder, kniv skarpe kommentarer og mod til at tage standpunkter i en verden hvor vi normalt skal være ih-og-åh-så kvalmende-søde-imod-hinanden-og-de-firmaer-som-vi-faktisk-er-afhængige-af.

Eldar burde faktisk være forbillede for andre anmeldere, og ikke 'skydeskive' for indskudte kommentarer om præferencer eller personlig standpunkter imod det ene eller andet mærke.

0 0
Andreas Birkjær 27-04-2010 10:08:29

Jeg er ganske enig i at Mobile-Review leverer nogle helt igennem fantastiske anmeldelser, og jeg har fuldt dem igennem mange år.

Jeg tror umiddelbart at du har misforstået mine intentioner, det var ikke min mening at kæde Eldar sammen med et forbehold over for Nokia, jeg ønskede blot, at påpege at der i artiklen er tale om en enkelt persons erfaringer med en prototype - og at man måske skal tage det med et gram salt.

Jeg kender ikke hans anmeldelser godt nok til at afgøre hvor han præferencer ligger.

0 0
Teknikeren 27-04-2010 10:33:47

Det du skriver med prototypen er jo rigtigt nok, og kommentarene til sådan én vil altid være med forbehold - og så er det jo lige gyldigt hvem der har skrevet det.

Det jeg derimod hæfter mig ved er din "...man skal dog huske på, at disse er skrevet af en mand, som måske, måske ikke er specielt begejstret for Nokia generelt...
" Du efterlader jo et indtryk hos læseren af at anmelderens objektivitet, omkring de kommentarer og konklusioner han i sidste ende kommer frem til, er tvivlsom - hvad enten det så var din mening eller ej.

0 0
Andreas Birkjær 27-04-2010 11:05:15

Joo, jeg kan godt se at jeg er kommet lidt kringlet rundt om det. Jeg har rettet lidt i artiklen så det bedre afspejler hvad jeg egentlig ville frem til.

0 0
Daniel Jørgensen 27-04-2010 09:47:10

Jeg giver dig 100 % medhold her. Netop Mobile-Review er en af de sider jeg synes, levere de aller bedste anmeldeser. Ikke kun pga de er uhyre detaljerede, men også fordi at de netop er meget kritiske, og som du siger det, ikke slikker diverse PR folk bestemte steder.

0 0
peter 26-04-2010 16:06:58

Mon ikke det er en tidelig prototype han har fået fat i så det er måske ikke så retvisende igen. Desuden har Nokia jo selv lige meddelt at de skubber deres Symbian^3 lancering så der er nok heller ikke selv tilfreds endnu.

0 0
Jesper Søgaard 27-04-2010 08:11:46

Nokia skal virkelig oppe sig med deres Symbian hvis de skal op på niveau med Android og Apple. Der er langt fra Symbian S60 5 op til konkurrenterne.

Systemet har stortset ikke ændret sig de sidste 3-5 år, hvilket er en evighed i mobilverdenen. De bør starte fra scratch og lave et system som passer til en touch-telefon i stedet for at tage noget fra communicatoren og fifle med så det passer til en touch.

Enten så skal de virkelig smide udviklingsressourcer i Symbian eller også skal de gå Android med egen brugerflade (eg. HTC Sense). Og når Windows Phone 7 kommer så bliver gappet ned til Symbian endnu større.

0 0

Om brug af cookies