Nokia N9 er nu officiel

Nokia har netop præsenteret Nokia N9 med MeeGo. Den kommer til Danmark efter sommer.

Nokia N9 er nu officiel

Nokia har netop offentliggjort Nokia N9, deres nyeste high-end smartphone. Styrestyresystemet er ikke Symbian som det f.eks. kendes fra Nokia N8, men derimod MeeGo.

N9 introducerer et helt nyt brugerinterface og menustruktur til mobilmarkedet, der ligger sig lidt i mellem iOS fra iPhone og det kommende Windows Phone system.

Skærmen der er 3,9 tommer stor (16:9 format) er af typen AMOLED, der giver en større klarhed i billedet, end det kendes fra de mere almindelige LCD-typer.

Kameraet er på 8 megapixels (Carl Zeiss vidvinkel optik) med autofokus samt mulighed for optagelse af video i HD-kvalitet.

Nokia N9
Nokia N9 (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Ingen “hjem knap”

Nokia N9 er konstrueret i plastik-typen polycarbonat, som er en gennemfarvet. Det betyder, at hvis den bliver ridset er det sværere at se, da coveret har samme farve “under overfladen”.

Glasset buer en smule og er helt “blød” i kanterne og der er ingen “hjem knap” på fronten. Årsagen er designet af interfacet, som har gjort hjemknappen overflødig.

Hvis man vil forlade en applikation, er det blot at “swipe” app’en væk. Det vil sige, man trækker bare fra siden af skærmen, og skubber dermed programmet ud af billedet.

Tre forside-swipes

N9 har ikke forside-skærme som det kendes fra f.eks. Android – men en lidt anderledes opbygning.

Der er tre oversigter; ikon-genveje til apps, multitasking (overblik over seneste programmer) samt notifikationer med feed fra f.eks. RSS, Facebook, Twitter osv.

I toppen af skærmen kan man få en genvejs-oversigt frem der blandt andet indeholder Bluetooth, netværk m.v.

Når en app er åben, kan man trække genveje til “opkald”, “SMS” m.f. op fra bunden, så man ikke behøver gå helt til forsiden, for at foretage en opkald eller sende en SMS.

Til Danmark i sort

Nokia N9 kommer til Danmark efter sommer i en sort 64 GB version. Senere følger 16 GB-versionen i både sort, rød og blå.

Prisen for den store version bliver uden abonnement lige under 5.000 kroner.

Præcis som på iPhone og iPad benytter Nokia N9 også microSIM. Mobilen har dansk sprog i menuer, dansk tastatur og ordbog.

Læs også:
Detaljerne om Nokia N9 (specifikationer)