Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia N93: Digitalt videokamera, mobil og multimediecomputer i et

Nokia N93: Digitalt videokamera, mobil og multimediecomputer i et

I dag lancerer Nokia N93, som er den ultimative mobilenhed til spontan videooptagelse. Telefonen tilbyder digitalt videokamera, telefoni og internet-kommunikation i en og samme enhed.

Ligesom de øvrige mobiler i N-serien, som Nokia har præsenteret i dag, er N93 en rigtig multimediemobil. Modellen indeholder funktioner som et 3,2 megapixel kamera med Carl Zeiss optik og en DVD lignende videooptager.

N93 kan sluttes direkte til et tv for at få en widescreen videooplevelse, ligesom man kan uploade sine billeder og videoer til online albums eller blogs. Desuden er det muligt at optage sine egne hjemmevideoer, som man kan brænde ned på en DVD ved hjælp af den medfølgende Adobe Premiere Elements 2.0 software.

I dag lancerer Nokia N93, som er den ultimative mobilenhed til spontan videooptagelse. Telefonen tilbyder digitalt videokamera, telefoni og internet-kommunikation i en og samme enhed.
I dag lancerer Nokia N93, som er den ultimative mobilenhed til spontan videooptagelse. Telefonen tilbyder digitalt videokamera, telefoni og internet-kommunikation i en og samme enhed.

Videooptagelser i fokus

Det lidt specielle design på N93 har en funktion. Folder man hoveddisplayet ud og drejer det, er telefonen klar til at optage video og tage fotos. Uanset om der er tale om højtidelige begivenheder, sjov eller improvisation i hverdagen, kan man fange øjeblikkene nemt og impulsivt og dele dem med andre, mens de sker.

I N93 sætter Nokia nye standarder for videooptagelse. Med MPEG-4 VGA optagelse med 30 frames per sekund får man en autentisk videooptagelse med stereo audio-optagelse og digital stabilisering, der giver mulighed for at opnå rolige og ryste-fri optagelser.

Knips i god kvalitet

Kameraet på N93 byder på 3,2 megapixel. Det har en Carl Zeiss linse, 3x optisk zoom og op til 20 x digital zoom. Desuden er der autofokus og close-up mode, der giver skarphed og nøjagtighed.

Der er også kælet for brugervenligheden, eftersom N93 tilbyder en aktiv værktøjsoversigt, der viser alle tilgængelige optageindstillinger. Der er dedikerede knapper til blænde, zoom og blitz og en såkaldt camera mode-knap, der gør det muligt at skifte mellem foto- og videooptagelse.
Den interne hukommelse i den nye model lyder på 50 MB, som kan udvides med op til 2 GB. Det giver mulighed for at gemme videooptagelser af op til 90 minutters varighed i DVD kvalitet eller 2500 billeder i høj kvalitet.

Del med vennerne

Videoer og billeder kan deles med vennerne via e-mail, bluetooth eller ved at uploade dem direkte fra galleriet til kompatible blogs. Man kan også vælge at smide øjeblikkene op på en stor tv-skærm ved hjælp af det medfølgende tv kabel eller ved hjælp af integreret WLAN og UPnP (Universal Plug and Play-teknologi).

Der er nærmest ikke den teknologi, N93 ikke indeholder. Udover WLAN og UPnP byder modellen på 3G og EDGE og har internetadgang med bredbånd til browsing, uploading af indhold og afsendelse og modtagelse af e-mails, hvilket giver mulighed for at være opkoblet, når man er på farten.

Musik på mobilen

Med N93 skal man ikke snydes for at lytte til musik og dagens nyheder, når man er på farten. Telefonen har nemlig både musikafspiller og FM-radio.

Med Nokia Music Manager kan man kopiere sine cd’er og overføre musiksamlingen til telefonen. Der kan lagres op til 1500 sange på Nokia N93 med et separat tilgængeligt 2 GB miniSD kort.

Denne mobil, som kommer til at befinde sig i den dyrere ende af prisskalaen, forventes at ligge klar i butikkerne i løbet af juli måned.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies