Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia: Nexus 7 tablet bryder vores patent

Nokia: Nexus 7 tablet bryder vores patent

Nokia hævder at Googles nye tablet Nexus 7 bryder med et at Nokias patenter. Nokia kræver nu penge af Google.

I sidste uge præsenterede Google deres Nexus 7 tablet, der er produceret af Asus. Nexus 7 bliver den første tablet, der bliver født med Android 4.1 Jelly Bean og kommer med en quad-core processor.

Men kort tid efter præsentationen har Nokia startet endnu en krig på patenter. Der dog noget der tyder på, at Nokia ikke vil gå så kraftigt til værks, som det sker, når firmaer f.eks. bryder et Apple-patent.

Nokia hævder at Nexus 7 bryder et af Nokias patenter, der relaterer sig til IEEE 802.11 WiFi standarden.

Ifølge The Inquirer har Nokia fortalt, at hverken Google eller Asus har søgt om licens til teknologien. En talsmand for Nokia siger; at firmaer der endnu ikke har licens, blot kan henvende sig og søge om det.

Det er dog ikke sandsynligt, at Nokia vil kræve salgsstop eller lignende hårde sanktioner. Mere sandsynligt er det, at Nokia vil anmode Google og Asus om at få de rette licenser.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Google eller Asus. Asus har dog meldt ud, at de ikke ønsker at kommentere sagen.

Kilde: The Inquirer

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

04-07-2012 10:43:53

Betale venligst for brug af vores opfindelse og ikke alt det pjat med import forbud unden at være interesseret i forlig som tilfældet med apple

0 0

Om brug af cookies