Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia og Microsoft præsenterede nyt tilbehør under IFA

Nokia og Microsoft præsenterede nyt tilbehør under IFA

Nokia og Microsoft viste ny trådløs oplader og Miracast modtager under IFA messen i Berlin

Nokia og Microsoft fremviste både en Lima 830, /30 og en ny softwareopdatering. Men for at komme hele vejen rundt, mangler der lige lidt tilbehør. Nokia vil dog ikke skuffe, så de har også lanceret en ny lader og en Miracast modtager, som vi ser lidt nærmere på her.

Laderen hedder noget så sexet som DT-903 og afløser den nuværrende trådløse oplader som kom da Nokia Lumia 920 blev fremvist for præcis 2 år siden.

Læs også: Trådløs opladning bliver endnu bedre

Den trådløse ladeteknologi har dog udviklet sig, og derfor vil Nokia følge med tiden. I august viste Qi, som står for udviklingen, at næste generation af trådløs opladning nu er endnu bedre med Qi 1.2. Qi1.2 er naturligvis også basen for Nokias nye trådløse oplader.

Qi 1.2 kommer med en række forbedringer som du kan læse ovenfør, men det er primært ladeafstanden, som er vokset fra 7mm til hele 45mm hvis begge enheder har Qi1.2.
Har du en Lumia 920, vil du dog stadig få gavn af en ny lader, da ladeafstanden er på cirka 30mm, altså noget bedre end de nuværende 7mm.

Nokia DT-903 kommer også med NFC og Bluetooth 4.0. Du forbinder din Windows Phone med pladen og så vil laderens lysdiode fortælle dig, når du bør lade. Ved 30% batteri på telefonen, vil lysdioden blinke langsomt, som om den trækker vejret, for at signalere, at du bør overveje at lade din mobil.

Prisen er €59, cirka 450 danske kroner, men om det er med skat og moms, er endnu uvist. Den kommer i handlen i oktober.

Har du en Nexus 5 eller lignende med trådløs opladning, så kan du også bruge Nokia DT-903 og få gavn af 300mm ladeafstand.

Forbind din telefon til dit TV med Miracast

Microsoft, der som bekendt ejer Nokia, har i noget tid leget med en funktion som hedder Miracast. Det er groft sagt en funktion som gør, at det indhold du har på din smartphone, kan du streame til din computer eller TV.

Med Microsoft's "Screen Sharing HD-10", kan du med et enkelt tap på en NFC plade, sende billeder, videoer og sange til dit TV, fra din Windows Phone.

HD-10 består af en fjern-bar NFC plade, og en base enhed som sender indhold til dit TV. NFC pladen kan man altså have liggende oven på basen, eller på sit stuebord, så flere personer kan forbinde og dele sine ferieoplevelser med billeder og video.

Miracast viser dog ikke kun billeder, men kan også bruges til Office præsentationer, internet browsing og gaming, så der er rig mulighed for at alle typer brugere kan bruge Miracast og HD-10.

Da Microsoft ikke kun har Windows Phone i tankerne, så kan andre Miracast enheder også bruge HD-10. Så Android enheder med 4.2 og opefter har muligheden for at bruge Miracast. Dog er det typisk kun topmodeller som HTC One (både M7 og M8), Nexus 4, Samsung Galaxy S3, S4 og S5 som har fået Miracast.

Sony er dog også på Miracast-vognen og har du en Xperia Z, ZL, T eller V, så understøtter de officielt Miracast.

En række Windows computere og tablets har også Miracast support, så der er rig mulighed for at dele indhold til store skærme. 

Miracast bruger Wi-Fi Direct, og kan derfor streame 1080p og 5.1 surround sound.

Prisen for HD-10 er €79, altså 600 kroner, men uden moms og skat.

Er det tilbehør fra Microsoft og Nokia, som du kan bruge?

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henols 05-09-2014 18:42:21

Sådan en må jeg da have :-)

1 0
lappydk 05-09-2014 06:44:09

Når ja... og så har hele android platformen kunnet miracast siden 2012 (android 4.2) :-) men dejligt at se at M$ og nokia støtter op om det

0 1
Om brug af cookies