Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia og Microsofts samarbejde betyder faldene priser

Nokia og Microsofts samarbejde betyder faldene priser

Forbrugerne kan se frem til faldende priser på mobiler efter at Nokia og Microsoft har indgået et samarbejde om Windows Phone.

Nokia og Microsoft har rykket sig tættere sammen i kampen mod Apple og Android. Samarbejdet mellem de to giganter betyder, at Nokias smartphones i fremtiden bliver baseret på Microsofts Windows Phone-platform.

 - "Årsagen til samarbejde er, at Nokias organisation har erkendt, at de ikke har være i stand til at smide priserne hurtigt nok på markedet," siger teleanalytiker John Strand fra Stand Consult.

Han mener at mobilkrigen nu bliver skærpet.

Lavere priser og hård konkurrence

Det nye samarbejde giver også gevinster for brugerne, fortæller John Strand.

- "Krigen er skærpet og priserne vil falde hurtigere end vi hidtil har set. Der bliver simpelthen hårdere konkurrence på mobilmarkedet. Vi vil se, at konkurrencen bliver lige så hård, som den er på PC-siden."

Teleanalytikeren forventer hårde tider for nogle af de andre mobilproducenter.

- "Jeg forventer at det her særligt vil gå ud over Sony Ericsson, LG og Motorolal," lyder det fra John Strand.

Læs også:
 - Windows Phone bliver Nokias nye smartphone-platform

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henrik 12-02-2011 18:09:56

Lige for at få noget på plads for præcisionens skyld. Nokia og Microsoft har faktisk ikke skrevet aftalen under endnu.

Givet de ekstrem kraftige reaktioner fra udviklere, aktive Nokia brugerne (som der pt. er ca. 250 millioner af) og aktiemarkedet reaktion med at sende Nokia's kurs ca. 15% ned, er der stof til eftertanke.

Men ok, det mest sandsynlige er jo nok, at aftale alligevel skrives under.

0 0
Peter Jespersen 12-02-2011 17:29:58

Øeh WP7 har et højere hardwarekrav end Nokias eksisterende styresystemer - det er vel kun den mytiske N9 der idag er istand til at trække WP7 med sin 1.6Ghz processor.

Jeg tror næppe at det vil kunne presse prisen på andet end andre WP7 modeller.

Jo Apple er sikkert glade for at Nokia nu har tænkt sig at smide det hele på gulvet - for Google er det nok det næstbedste der kunne ske.

0 0
Thomas 11-02-2011 11:03:59

Nokia er lukket om ganske få år... Man kunne overveje om deres CEO er plantet af MS, som så kan opkøbe resterne om ganske få år..

0 0
Webhiker 11-02-2011 17:35:20

Og hvorfor tror du det ?

Nokia sælger dobbelt så mange mobiltelefoner som Apple om året, da det ikke er alle der har råd til at betale >4000 kr. for en mobiltelefon.
Dem der får det svært er dem der sælger telefoner baseret på Android, da det er google der kommer til at tjene mest på det i form a reklamer. Som det er blevet skrevet andre steder her på siden.

Personligt havde jeg da helst set Meego istedet for WP7, men jeg tror at Nokia vil få en del indflydelse på videreudviklingen af WP7 end de ville have fået på Android. Apple er sikkert ret glade for at Nokia ikke valgte Android.

0 0

Om brug af cookies