Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia pas på! Samsung på vej med Windows Phone konkurrence

Nokia pas på! Samsung på vej med Windows Phone konkurrence

Nokia sidder lige nu solidt på Windows Phone tronen, men Samsung er lige om hjørnet.

Samsung har kun lige overtaget verdensherredømmet inden for mobiltelefoner fra Nokia, der efter 14 år ved magten har måtte se den koreanske gigant overtage deres markedsposition.

Ikke kun på mobiler generelt har Samsung nu førertrøjen på, også specifikt på smartphones ligger firmaet solidt på en førsteplads.

Og netop på grund af disse seneste begivenheder på markedet, har Nokia grund til at frygte den seneste melding fra Samsung.

Det er nemlig kommet frem at, en anonym kilde fra Samsungs ledelse har udtalt, at man fra efteråret vil se Samsung tage en ny drejning mod Windows Phone platformen og Nokia, det skriver smarthouse.com.au.

Ifølge kilden vil Samsung komme med fire Windows produkter, heriblandt to tablets med henholdsvis 11 og 14 tommer skærm og Windows 8 styresystem i sig.

Men også to mobilenheder vil se dagens lys, blandt andet et hybrid produkt, lignende den nuværende Android enhed, Galaxy Note. Altså en enhed med omkring fem til seks tommer skærm, og muligvis med Windows Phone 8 i sig.

Den største konkurrent for Nokia skulle dog være en Samsung Galaxy S III model, dog kørende med Windows Phone 8 i sig. Produkterne skulle være meget lig hinanden, og vil højst sandsynligt kun differentiere sig på styresystemet og produktnavnet som de to væsentlige punkter.

Men vil Samsung kunne dominere på så mange områder på én gang? Giv din mening i kommentarfeltet herunder.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Tommy 09-05-2012 16:42:00

Nu har jeg af gode grunde ikke prøvet SG3, men SG" og min nuværende Samsung Omnia W (med WP7.5) er altså ikke noget at råbe hurra for.
Selve OS'et er jo fedt og det er super flydende, men kvalitetsmæssigt er mobilen altså noget forfærdeligt plastik. Derudover så er skærmen ikke særlig god i sollys(hvilket jo er ironisk når mange vælger Samsung lige netop pga en pæn skærm - bare ikke i sollys) så hvis Nokia fortsætter med deres fede Lumia 800/900 design inspiration og kvalitet samt skærm, så er det vidst kun Samsung fans der gerne vil prøve WP som køber den - eller folk som vil have en 4,8" WP, med mindre Nokia også kommer med det.
- hvorfor har jeg selv en Samsung WP? jeg fik den til en usædvanlig god brugtpris og der var 2000kr op til Lumia 800 (brugtprisen er næsten identisk med nypris på Lumia 800).

Dog ser jeg da frem til nogle tablets med Win8 gerne på de 14"! og endnu mere gerne med et tastatur/dock a la Asus TP - det ville jeg sætte stor pris på. Så skal WP bare udvikle sig lidt mere, men det kommer jo stille og roligt kan jeg mærke da jeg har brugt WP sinde februar.

0 0
David 10-05-2012 08:48:44

Ikke kun Samsung fans, også folk der bare gerne vil slippe for Nokia. Jeg har hørt flere sige at de ikke gider have en Nokia, når jeg spørger om de skal have en Lumia. Det er ikke WP de fravælger aktivt, det er Nokia. Nokia har i mange år nu, været ensbetydende med langsommere GUI'er og dårlig kvalitet. Jeg arbejder i en tele virksomhed, så jeg snakker med rigtigt mange om telefoner.

0 0
David 10-05-2012 08:49:52

I øvrigt lad nu være med at sige at det ikke passer at Nokia har været langsomme og dårlig kvalitet. Det er ikke særligt relevant, det vigtige er hvad folk tænker når man siger Nokia.

0 0
Thomas R 10-05-2012 09:28:28

Det er nemlig ikke relevant hvad de var, men hvad de er nu.
GUI'en er nok den hurtigste på markedet pt. og kvaliteten følger trop.

0 0
David 12-05-2012 19:01:53

Det er en hurtig gui, det er iOS og MeeGo nu også. Problemet er bare at det tager noget tid før Nokia kommer af med sit dårlige image. Men det virker da til at Lumia sælger godt. Windows Phone har været et godt valg for Nokia. Det er rart at se Nokia endelig tage nogen gode beslutninger.

0 0
DX 09-05-2012 11:53:48

spørge sig selv, hvor attraktivt en ekslusivaftale er, når den kun leveres til et niche produkt.

0 0
Thomas R 09-05-2012 14:42:13

Ja det kommer jo an på hvilken app det er? Des uden var det i et begrænset tidsrum.
Og så er Lumia serien ikke at betegne som et niche produkt - det ved du godt ikke? =)

0 0
Esben 09-05-2012 11:36:05

I går kom det frem at Nokia havde indgået en række ekslusivaftaler med store organisationer som Rovio, EA, Groupon, ESPN, PGA tour mf. om at levere en række apps i en tidsbegrænset periode på 3-12 mdr for Lumia produkterne.

Nokia har nok vurderet at fremtidens smartphone krig ikke vil blive vundet på specs og hardware men på indholdet og design.

Jeg synes dog at signalet om at lave ekslusivaftaler er faretruende (for os forbruger), da det vil betyde at apps ikke kun er begrænset til de forskellige styresystemer, men i højere grad også være begrænset til bestemte OEMs.

Selvom det måske virker som om at Nokia arbejder imod udbredelsen af WP7 med en sådan aftale, vil jeg dog vurdere at det er et godt træk for Nokia da de i højere grad bliver synonym med WP. Så må vi bare håbe (for Nokias skyld) at WP erobrer en tilpas stor markedsandel til at de også kan tjene penge på det.

0 0
David 09-05-2012 13:48:33

Betyder det at det KUN leveres til Lumia, eller betyder det bare at Lumia er den eneste WP telefon der får de pågælende apps?

0 0
Esben 09-05-2012 15:17:47

Det betyder at fra lanceringsdatoen er de spil/apps der er omfattet af ekslusivaftalen kun tilgængelig hvis du har et Nokia produkt.
Efter en periode på 3-12 måneder ophører aftalen og de blive bare "almindelige" apps som alle kan hente i marketplace.

0 0
Jesper Søgaard 09-05-2012 10:54:20

Spørgsmålet er nok nærmere om Samsung reelt er en trussel til Nokia på Windows Phone. For mig at se så har Nokia den lækreste telefon på markedet i dag - hvis man udelukkende ser på design og materialevalg.

Som jeg ser det så er den eneste reelle trussel fra Samsung, hvis de kommer først med næste generation Windows Phone. Hvis ikke Nokia formår at levere et produkt i samme kvalitet som Lumia 800 med en højere opløsning og sikker også en tommer større så tror jeg de får det svært. Eller så tror jeg nu nok at Nokia kan tage den med ro.

At Windows Phone som system er ved at blive spillet bagud af dansen er jo ikke Nokia's fejl.

0 0
Om brug af cookies