Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia præsenterer sine fremtidsvisioner

Nokia præsenterer sine fremtidsvisioner

Konvergens er nøgleordet for Nokia, fortalte firmaets chef Olli-Pekka Kallasvuo på Consumers Electronics Show i weekenden.

Nokia-chef Olli-Pekka Kallasvuo præsenterede sin vision for fremtidens mobile enheder på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas i weekenden. Han forventer at forbrugerne i stigende grad vil efterspørge konvergerende produkter og ser desuden et stort potentiale i vækstmarkeder som Indien og Kina, hvor mobiltelefon-salget er steget eksplosivt i de seneste år.

»Mobilitet vil være kernen i udviklingen af internettet, hvor man vil kunne komme i kontakt med mennesker og få adgang til det indhold og de informationer, man ønsker, uanset hvor man befinder sig. På vækstmarkeder ser vi et stigende antal mennesker, der er opkoblet til internettet for første gang via deres mobiltelefon i stedet for via deres pc, og vi har som mål at være på forkant og hjælpe med til denne udvikling,« sagde Kallasvuo.

Markedet for konvergerende produkter er det hurtigst voksende inden for forbrugerelektronik med 90 millioner solgte enheder i 2006 og et forventet salg på 250 millioner enheder i 2007.

»Enheder, der kun har et enkelt anvendelsesområde, er blevet mindre attraktive. Og de konvergerende enheder, som de erstattes med, er ekstremt funktionsrige og lette at bruge,« lyder meldingen fra Kallasvuo.

På CES har Nokia blandt andet fremvist sin nye N76 multimediecomputer, N800 Internet Tablet og Nokia 6131 NFC-mobiltelefonen, som integrerer Near Field Communications (NFC)-teknologi.

Nokia har desuden indgået en række samarbejdsaftaler med internet-giganter som Skype og Yahoo, der indebærer at selskabernes internet-tjenester skal integreres med Nokias mobile produkter.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies