Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia sagsøger Apple for touchmenu, app store og antennedesign

Nokia sagsøger Apple for touchmenu, app store og antennedesign

Nokia mener, at Apple med iPhone, iPad og iPod Touch, overtræder en række patentbeskyttelser.

Før iPhone kom på markdet har Nokia fået patent på idéen til en "app store"-lignende funktion. Nokia sidder også på patenter der omhandler brugen af fingrebevægeler på en touchskærm til at navigere gennem indhold.

Blandt andet derfor har Nokia nu sagsøgt Apple, og beskylder dem for at overtræde patentrettighederne på en lang række funktioner.

Det er ikke første gang, at der er konflikter mellem de store selskaber på mobil- og telemarkedet.

I oktober 2009 anklagede Nokia Apple for at overtræde 10 patenter i iPhone og iPad. Apple har omvendt beskyldt Nokia for at overtræde 13 af deres patenter.

Tilbage i marts 2010 sagsøgte Apple HTC, og i november rettede Apple deres skyts mod Motorola.

Generelt er patenter et stort forretningsområde i branchen, hvorfor alle forsøger at beskytte deres rettigheder. F.eks. sidder Nokia på omkring 11.000 overordnede patentkategorier.

Eksternt link:
- Læs officiel pressemeddelelse fra Nokia

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mogens Ludvigsen 27-02-2011 15:32:46

Jo da, man tager da Patent - for at få en forbudsret

Mht. "Det er for vildt med alle de patenter de tager, på alle mulige funktioner. Ofte nogle de ikke engang selv har tænkt sig at bruge"

Ja det er sgu da derfor de tager patenter, der er ingen pligt til egen anvendelse, med de kan holde andre ude !

0 0
18-12-2010 18:31:15

Hvis Nokia slipper igennem med sagerne så tvivler jeg på at apple kan nøjes med en knap på de fremtidige mobiltelefoner.

Det med antennen er til gengæld ikke noget problem, jeg tvivler på at der er nogle der har patent på iPhone4's antennedesign.

0 0
Mobilsiden.dk 18-12-2010 20:49:36

Hej PeterL

I forhold til patenter handler det ikke nødvendigvis om, at få ændret eller stoppet et produkt. Men derimod om, at få fx Apple til at betale for rettighederne, til at udnytte en given teknologi.

Patenter er noget af det som Nokia tjener voldsomt mange penge på. Blandt mobilselskaberne er Nokia et af dem, som de allerstørste udviklingsafdelinger...

0 0
primestr_ 18-12-2010 18:20:04

Det er for vildt med alle de patenter de tager, på alle mulige funktioner. Ofte nogle de ikke engang selv har tænkt sig at bruge (virker det som om)

0 0

Om brug af cookies