Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia satser på GPS-mobiltelefoner

Nokia satser på GPS-mobiltelefoner

Billige chipsæt til mobiltelefoner skal skabe det endelige gennembrud for GPS-teknologien.

I de sidste to år er salget af GPS-navigationsudstyr steget kraftigt, men Nokia regner med at de selvstændige GPS-enheder, Personal Navigation Devices (PND), snart vil blive overhalet af mobiltelefoner med indbygget GPS. Det skriver digi.no.

Det globale salg af PND'er ventes at ligge på mellem 10 og 15 millioner enheder i år, og Nokia regner med, at salget vil stabilisere sig på omkring 20 millioner enheder i de kommende år.

Det skyldes en hel bølge af nye GPS-mobiltelefoner, der vil begynde at gøre et indhug i markedet. Nokia kommer selv med en avanceret model til foråret, N95, men der kommer også flere billigere modeller.

Prisen for GPS-chipsæt falder hurtigt og Nokia forventer at prisen rammer 2 euro i løbet af de næste par år. Til den tid vil det være muligt at købe en mobiltelefon med GPS til omtrent 100 euro eller under 800 kroner.

Nokia forudsiger at salget af mobiltelefoner med GPS vil stige 30 gange i løbet af de næste fem år og allerede i 2009 vil salget ligge på 30 millioner enheder om året – dermed har GPS-mobilerne overhalet de selvstændige GPS-enheder.

Mobiltelefonerne har desuden den fordel, at de kan modtage informationer om satellitsignalerne gennem mobilnettet, det såkaldte Assisted GPS, som skal sørge for, at enhederne fungerer bedre under dårlige modtageforhold, f.eks. i nærheden af høje bygninger.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies