Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia slæber kopi-sælgere i retten

Nokia slæber kopi-sælgere i retten

Nokia er godt træt af de kinesiske butikker, der sælger billige kopier af deres mobiltelefoner. Nu slæber mobilproducenten butikkerne i retten.

Flere og flere kopier af kendte mobiltelefoner dukker op på det kinesiske marked. Seneste Nokia-kopi er en model ved navn Nokir E828, der til forveksling ligner Nokias N73.

Nokia har fået nok af de kinesiske kopier og trækker nu butikkerne, der sælger Nokia-kopierne i retten. Godt nok er det velkendt, hvem der producerer kopierne, men dem bliver det vanskeligere for Nokia at få straffet på grund af den kinesiske kopi- og mærkevarelovgivning.

Når vi siger, at Nokir E828 til forveksling ligner Nokia N73, mener vi på udseendet. Indholdssiderne er nemlig meget forskellige. N73 er en Series60 smartphone, der har et kamera med 3,2 megapixel og autofokus. Nokir-modellen har et standard-kamera med to megapixel og er ikke en smartphone.

Så der er absolut forskel på de to modeller, som også prismæssigt er meget forskellige. Den kinesiske model kan erhverves for lidt over 1.000 kroner, mens den ægte Nokia N73 ifølge Mobilpriser.dk ligger på omkring 2.900 kroner uden abonnement.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies