Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia stadig i kraftig modvind

Nokia stadig i kraftig modvind

Nokia er kommet med regnskabet for andet kvartal, og nedturen vil ingen ende tage.

Nokias nedtur er stadig aktuel, og firmaet har netop offentliggjort deres seneste regnskab, der viser, at andet kvartal ikke har været med til at rette op på tingene.

Godt nok er Nokias omsætning steget fra 7,32 milliarder til 7,5 milliarder Euro, men aktieindtjeningen er angivet med røde tal, og Nokia tabte i andet kvartal 0,38 Euro per aktie, mod forventede 0,176.

Én af grundene til at det stadig går den forkerte vej for Nokia er blandt andet salget. Nokias Lumia-enheder har godt nok solgt bedre siden første kvartal, men den gennemsnitlige salgspris er faldet fra 62 euro per styk, til 48 over det sidste år.

- Nokia Lumia 900 kunder ekstremt tilfredse

Det er dog ikke noget der har skræmt investorerne, de køber stadig aktier i selskabet, hvilket har betydet en aktiestigning på 7,8 procent, til 1,51 euro.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim 19-07-2012 15:39:47

Det er en meget sjov ladning du gerne vil have i din artikel, og alligevel ender du med at komme med selvmodsigende oplysninger, der gør det ret tydeligt at du nok ikke skal begive dig for langt ud i en karriere som aktieanalytiker.

Omsætningen er steget samtidigt med at enhedsprisen er faldet = salget er steget mere end bare 1 til 1. Når enhedsprisen er faldet med omkring 20%, så skal der sælges 25% ekstra enheder for at nå samme omsætning. Det er basis matematik, svarer til momsregning.
Når omsætningen er forøget, er der derfor solgt mere end 25% ekstra, hvilket må siges at være en ganske fin salgs udvikling.

Nu er det naturligvis ikke alene Lumia'erne der tæller i omsætningen, og tallene fortæller intet om lønsomheden. Men jeg forstår godt, ud fra de oplyste tal, hvorfor at investorerne bider til bolle.

0 0

Om brug af cookies