Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia udbygger føringen på mobilmarkedet

Nokia udbygger føringen på mobilmarkedet

Nokia offentliggør kvartalsregnskab, der viser moderat fremgang og styrkelse af selskabets dominerende position på markedet.

Den 20. juli var dagen, hvor de to største mobilproducenter fremlagde deres kvartalsregnskaber. Mobilsiden.dk rapporterede tidligere, at Motorola har leveret et fantastisk resultat med fremgange, ingen kunne have drømt om.

Helt så rosenrødt ser det ikke ud for Nokia, men selskabet leverer dog pæne stigninger. Det samlede resultat blev på 1,14 milliarder euro, hvilket er en stigning på 43 procent i forhold til andet kvartal 2005. Det imponerende tal skal dog ses i lyset af en stor engangsindtægt, selskabet scorede ved salget af det tyrkiske Telsim Mobil Telekomunikasyon. Nokia øgede salget af mobiltelefoner med 21 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Også hvad angår Nokias andel af markedet er der fremgang at spore. Det finske selskab øgede i løbet af kvartalet sin markedsandel med en enkelt procent, så Nokia nu sidder på 34 procent af det globale mobilmarked. Det gør dem til verdens langt største producent af mobiltelefoner. Motorola indtager andenpladsen med en samlet markedsandel på 22 procent.

Selvom Nokia ikke helt kan hamle op med Motorolas superresultat, er der altså god grund til tilfredshed i det finske.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies