Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia: uendelig batteritid med et sæt tøj af solceller

Nokia: uendelig batteritid med et sæt tøj af solceller

En skør video fra Nokias afdeling for bæredygtighed demonstrerer hvordan opladeren kan blive overflødig med et sæt af solceller.

Nokias afdeling for bæredygtighed er en kilde til nogle sjove og underfundige videoer, sidst så vi hvordan telefonen kan oplades ved at danse såfremt man har tid og energi nok, og det samme hold har også lavet en video der sætter fokus på at genbruge ens gamle mobiltelefoner.

Nu er de tilbage med en noget skør video der demonstrerer hvordan en oplader overflødiggøres - man skal bare gå rundt med et sæt tøj lavet af solceller. Det er ikke just praktisk, men ikke desto mindre understreger videoen at der trods alt er lavet noget fremskridt i teknologien for at høste solenergi til telefonen.

Videoen er et led i en større kampagne der skal sætte fokus på Nokias bæredygtige initiativer og politikker. Der benyttes Nokias DC-40 solpanel der har været en del af et pilotprogram de sidste 18 måneder.

Panelet vejer 93 gram og kan ifølge Nokia kan en opladetid på et minut give 2 minutters taletid (på en feature phone). Under ideelle forhold, siger Nokia at pladen vil kunne oplade et 1.000 mAh batteri på 4 timer.

Kilde: Allaboutsymbian

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies