Nokia var på forkant med tiden [BAGGRUND]

Der var en gang, hvor Nokia var allestedsnærværende i mobilbranchen, og Nokia 9000 Communicator var banebrydende

Nokia var på forkant med tiden [BAGGRUND]

I anledningen af 20-året for det, der generelt bliver krediteret som verdens første smartphone fortsætter vi serien af telefoner, der var pionerer på netop den front, og turen er kommet til Nokia 9000 Communicator.

Lanceret i 1996, hvor Nokia var en af de allerstørste spillere på markedet, var Nokia 9000 Communicator lidt af et bæst. Nokia havde formået at kombinere 8MB hukommelse og en 33MHz processor, så telefonen kunne klare næsten alt, hvad den travle forretningsmand kunne finde på at forlange af den.

Læs også: Den første smarte telefon hed Simon [BAGGRUND]

Nokia 9000 Communicator var tænkt til forretningsmanden langt hen ad vejen, der havde en ganske normal telefon, når den var klappet sammen, men foldet ud fik han et helt QWERTY-tastatur, en skærm på 640×200 pixels, som var meget i ’96, og muligheden for at se og redigere i Microsoft Office-filer på farten.

Nokia 9000 Communicator

Telefonen var også først med en anden ting, der synes næsten uhørt, at det har manglet i dag. Nokia 9000 Communicator var den første mobile enhed, der kunne vise grafiske elementer i en browser. Det er et vigtigt skridt i forhold til at komme frem til de smartphones vi kender i dag.

Læs også: Trådløs opladning bliver endnu bedre

Den var stor med sine 158x56x27 mm og sine 397 gram, men det største problem for telefonen og Nokia var nok nærmere prisen, der lå på omkring 1000 britiske pund.

Nokia 9000 Communicator var den første i en hel serie af Communicator-modeller, hvor den sidste kom i 2007 under navnet Nokia E90 Communicator.

Historiens videre forløb

Redaktionen har fulgt udviklingen og her er fortsættelsen på historien. mobilsiden gik videre med sagen. 19/8/2014 blev historien fulgt op med en artikel med temaet LG vil strømline sit lookKlik her og læs videre.. Vi følger op på temaet. Læs de seneste nyheder her.