Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia: Vi tager rygter meget alvorligt

Nokia: Vi tager rygter meget alvorligt

Nokia tager det meget alvorligt, når ansatte slipper rygter ud om kommende mobiltelefoner. Men hvorfor ser vi så stadig billeder af telefoner inden de bliver præsenteret.

Mobilsiden.dk var en af de første til, at kunne bekræfte, at Nokia N96 officielt ville blive præsenteret til Mobile World Congress i Barcelona.

Det var få minutter inden Nokias pressemøde startede, men til trods for hurtigheden, havde næsten alle nyhedssider fremvist billeder af N96'eren, og kommet med specifikationer på telefonen - allerede over én hel uge inden.

Rygter er noget af det mest populære, at læse om, og derfor også meget populært for nyhedssiderne, at få fat på. Men hvordan gør de egentlig det? Mobilsiden.dk forhørte sig hos to forskellige Nokia-ansatte til Mobile World Congress.

Toppen: De bliver fyret!

Til et interview med en af de øverste chefer indenfor Nokia, forhørte Mobilsiden.dk sig om, hvordan det kunne være, at billeder og specifikationer, så hurtigt lå klar på nettet - flere dage eller uger, inden den officielle lancering.

Tre problemer kan opstå, inden den officielle præsentation af et nyt produkt.

 - Fejl på hjemmesiden. Vi har før set, at et produkt er dukket op på for eksempel Nokia.com inden den er blevet præsenteret. Til trods for, at det kun er få minutter, går der ikke lang tid, før nyheden har bredt sig.

 - Bruger-paneler lækker oplysninger. Ved mange produkter, bliver bruger-paneler udspurgt inden, hvad de ville synes om nogle bestemte features. Her kan personerne nemt fortælle, hvilke features de er blevet udspurgt om. Samtidig, viser Nokia nogle gange færdige produkter inden, og her kan det være svært ikke, at sprede rygtet.

 - Det sidste og største problem er Nokias egne ansatte. Udviklerne af en ny telefon har selv lov til, at teste deres produkt inden den officielle præsentation. De kan prøve de forskellige funktioner af, og tjekke for finjusteringer. Her fortalte toppen af Nokia, at de slår hårdt ned på, hvis udviklerne så for eksempel tager deres mobil med på ferie eller privat. Da der vil være stor chance for, at de bliver set.

Dette scenarie har vi også set før. En nysgerrig journalist har set en udvikler i bussen med en mobil, som ikke er set før. Journalisten stiller små spørgsmål, og fanger hurtigt et billede af telefonen. Og vupti, så er løbet kørt.

Derfor slår Nokia altså meget hårdt ned på egne ansatte, som viser deres telefon frem i offentligheden. Og toppen af Nokia mener da også, at det ikke sker særlig ofte.

Men men men...

Det kan godt være toppen synes det, men sådan ser udviklerne i hvert fald ikke på det. I Nokias stand på Mobile World Congress snakkede Mobilsiden.dk også med et par Nokia-udviklere, som stolte fremviste deres N78 og N96 frem til journalister.

De fortalte, at de havde deres ikke-præsenterede produkt med over alt, og at de brugte det, som deres primære mobiltelefon. De havde den sågar med på ferie i sneen, hvor de tog hundredevis af billeder.

Det ser altså ud til, at udviklerne er lidt mere afslappede med om, hvorvidt deres produkt bliver opdaget. Men endnu vigtigere, så ser der ud til, at være en stor misforståelse mellem de ansatte i Nokia. Og man kan spørge sig selv om det er sundt, at have hos verdens største mobilproducent?

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies