Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia vil kæmpe mod Apple og Android

Nokia vil kæmpe mod Apple og Android

En ny version af Symbian-menusystemet er Nokias våben mod konkurrenterne Apple og Android. Nokia vil sætte brugerfladen i centrum.

Konceptforslag til Symbian^4
Konceptforslag til Symbian^4

Selvom mængden af solgte Apple og Android telefoner kun udgør en brøkdel af volumen hos verdens største mobilproducent Nokia, vil finnerne alligevel kæmpe mod de to nykommere.

Computerworld.dk skriver, at våbnet er brugerfladen i en kommende Symbian^4. Symbian er det menu- og brugerfladesystem, som særligt findes i Nokias E- og N modeller.

Den nye og forbedrede Symbian-udgave skulle komme på markedet i starten af 2011.

Konceptforslag til Symbian^4
Konceptforslag til Symbian^4

Layoutet skal optimeres

Brugerfladen får følgende fire hovedvinduer: Kontakter, fotos, musik og applikationer. Genveje på startskærmen kan oprettes til at pege på specifikt indhold.

Brugerne får hurtigere adgang til menuer i programmerne. Det sker ved et længere tryk på skærmen. Klikmetoden ændres også. Fremover skal der kun klikkes én gang, og ikke som nu - klik for at vælge og klik for at udføre.

Hos Nokia har koncerndirektør Olli-Pekka Kallasvuo offentligt erkendt, at brugerfladen i Symbian har brug for optimering. Ifølge Computerworld.dk er han dog overbevist om, at opgaven kan løftes.

Nye versioner på vej

Nokia har tidligere gjort udviklingen af Symbian til et Open Source project, hvor udviklere kan bidrage til systemet.

Den første udgave i dette regi hedder Symbian^2. Der er endnu ikke annonceret mobiler med denne version, men det forventes at ske i første halvår af 2010.

I andet halvår følger Symbian^3 mens Symbian^4 ligger i begyndelsen af 2011.

Link:
 - Symbian blog om ^4

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies