Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia vil overvåge sine ansatte

Nokia vil overvåge sine ansatte

Nokia vil have lovmæssig opbakning til at overvåge de ansattes e-mails for, at forhindre læk af firmaets satsninger. I yderste konsekvens kan det betyde, at mobilgiganten forlader Finland.

Nokia forsøger at true sig til en lovændring, der giver mobilgiganten mulighed for at overvåge medarbejdernes e-mails. Det skriver IDG.se.

Nokia frygter angiveligt, at firmaets forretningshemmeligheder falder i forkerte hænder, og de truer derfor med at flytte selskabet ud af Finland, hvis regeringen ikke ændrer den nuværende lovgivning, der forbyder firmaer at læse de ansattes e-mails.

Hvis mobilgiganten vælger at gøre alvor af truslen, vil det koste den finske statskasse cirka 9,7 milliarder danske kroner i mistede skatteindtægter. Derudover vil der være 16.000 færre jobs i landet. Den finske statsminister Matti Vanhanen afviser imidlertid, at regeringen er under pres fra Nokia.

"Jeg har ikke hørt om et sådant ultimatum," siger Matti Vanhanen ifølge dr.dk.

Inden for de næste uger skal det finske parlament tage en beslutning om lovændringsforslaget, der ifølge IDG.se er blevet kritiseret af flere eksperter for at stride imod den finske grundlov.

Nokia afviser, at selskabet er kommet med egentlige trusler imod den finske regering.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies