Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia vil sælge HERE Maps til Apple og Amazon

Nokia vil sælge HERE Maps til Apple og Amazon

Nokia vil af med sin korttjeneste, HERE Maps, og er ude efter de helt store købere såsom Apple og Amazon.

Det går økonomisk ikke godt for Nokias afdeling dedikeret til korttjenesten HERE Maps.

Derfor vil det finske firma nu sælge hele afdelingen fra sig, men ikke til hvem som helst og for enhver pris.

Læs også: Rygte: Nokia gør smartphone-comeback næste år

Finansmediet, Bloomberg, kan i dag fortælle, at Nokia forsøger at skabe interesse om sin underskudsgivende del af virksomheden over for blandt andet Amazon.com og Apple med henblik på et salg. Det er personer med kendskab til sagen, der melder dette ud til mediet.

Netop Bloomberg kunne for to uger siden afsløre, at Nokia vil sælge korttjenesten fra sig, men nu er nogle konkrete navne på mulige købere kommet på tale. Foruden Apple og Amazon er den kinesiske pendant til eBay, Alibaba, og den kinesiske søgemaskine, Baidu, også på tale som potentielle købere.

Læs også: Nokia køber Alcatel-Lucent

Mulighederne stopper dog ikke her. En lang række firmaer holder et vågent øje med Nokia og HERE Maps-korttjenesten, idet den første budrunde slutter næste uge, fortæller en person til avisen. Det tæller blandt andet Facebook, en gruppe af tyske bilfabrikater (BMW, VW, Audi og Daimler) samt private kapitalfonde.

Det er dog langt fra sikkert, at det fører et salg med sig, selv om Nokia forsøger at komme af med den i samarbejde med en økonomisk rådgiver. Det finske firma kræver nemlig €3 mia. svarende til 22 mia. kroner for korttjenesten på trods af Nokia i sin egen finansrapport sidste år vurderede HERE Maps til €2 mia. eller 15 mia. kroner. Det skal ses i forhold til købsprisen i 2008 på $8,1 eller 56 mia. kroner.

Vil i stedet fokusere på netværksteknologi

Beslutningen om at sælge kortafdelingen skyldes en ændret strategi fra Nokia om at fokusere på sin netværksafdeling, som er langt den største hos Nokia. Her vil Nokia tage kampen op med kinesiske Huawei, hvilket understreges af det nylige opkøb af franske Alcatel-Lucent. Det er en virksomhed, der beskæftiger sig med telekommunikationsløsninger, som Nokia måtte slippe 116,5 mia. kroner for.

Læs også: Nu er HERE Maps klar til iOS

Hverken Nokia, Apple, Alibaba, Facebook og øvrige implicerede ønskede at kommentere på sagen, mens Amazon ikke vendte tilbage med svar til Bloomberg.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies