Nokia X hacket til at køre Google Apps

Det tog ikke mange dage for en opfindsom udvikler at gøre Google services en del af Nokias nye Android mobil.

Nokia X hacket til at køre Google Apps

Et af de meget tiltalende aspekter af Android, er den utrolige alsidighed som operativsystemet i sin natur tilbyder. Når en producent udgiver et produkt som nogle brugere ønsker yderligere funktionalitet på, er der en meget stor chance for at en talentfuld udvikler et eller andet sted vil forsøge at skrue lidt på produktet for at opnå netop denne funktionalitet.

– Nokia X skal ikke sælges som en Android mobil

Det er i bund og grund hvad man har udsat Nokia X for blot dage efter den officielt blev annonceret ved Mobile World Congress. Som bekendt skal Nokia X ikke sælges som en Android mobil, og leveres med et komplet sæt af Nokia og Microsoft services, men uden de gængse Google services.

Gammel Android version

Nokia X bygger på en ældre version af Android, nemlig 4.1.2, dette medførte at en bruger fra XDA-Developers var i stand til at udnytte en gammel men velkendt svaghed til at roote Nokia X. Efter det var det blot at installere en applikation der kunne læse system partitioner og manuelt smide alle Googles standard apps som Google Maps, Google Now Launcher og Google Play Store over på enheden.

– Derfor vælger Nokia Android

Nokia X skulle have adgang til Nokias egen app store, og det skulle være ganske nemt for udviklere at portere deres apps fra Google Play. I den forbindelse har Elop udtalt, at Nokia X ikke tillader andre applikationer eller app stores at blive “sideloaded”, han har tydeligvis ikke helt taget højde for udviklernes snilde.

Kilde: Phandroid